Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wilcox ide na operaciju srca, sezona gotova

Chris Wilcox æe narednih dana morati leæi na operacijski stol. Problemi sa srcem su ipak ozbiljnije prirode te ga èeka operacija koja æe ga udaljiti s parketa do iduæe sezone.

Kako smo veæ pisali, Wilcoxu je dijagnosticiran problem sa srcem pri rutinskom testiranju. Daljnje pretrage su pokazale da je došlo do poveæanja aorte te da je potrebna operacija.

Operacija æe se izvršiti 29. ožujka u klinici u Clevelandu u kojoj je i Jeff Green operiran prije poèetka ove sezone. Doktori smatraju da æe se i on, kao i Wilcox, moæi vratiti na parket poèetkom iduæe sezone.

Chris Wilcox je u NBA došao 2002. godine kao 8. izbor drafta od strane Clippersa. Nakon njih odlazi igrati u tadašnje SuperSonicse te je bio dio tima kada je došlo do selidbe u Oklahomu. Još je igrao u Knicksima, Pistonsima i na kraju u Celticsima s kojima je ove sezone na prosjecima od 5,5 koševa i 4,4 skoka u 28 utakmica od kojih je u 4 bio starter.

“Iako smo znatno oslabljeni, najvažnije nam je da bude zdrav, a sretni smo što imamo tim struènjaka koji æe se brinuti o njemu”, izjavio je Danny Ainge.

Wilcoxa su problemi sa srcem pratili kroz èitavu karijeru te je u Celticsima èesto provodio pretrage, koje veæinom nisu bile za brigu. No, zadnja pretraga pokazala je da je njegova aorta znaèajno poveæana.

Ovako su Celticsi ostali uskraæeni za prave centre, kako je i Jermaine O’Neal van funkcije zbog ozljede ruènog zgloba. Jedini centar im je Greg Stiemsma, uz Kevina Garnetta koji je poèeo više vremena provoditi na toj poziciji.

“Morat æemo èekati da vidimo trebamo li dovesti još jednog visokog. Ne želimo nikoga davati i to je problem. Sviða mi s tim kakav je sad. Oèigledno trebamo visokog igraèa, ali ne želimo pokvariti sadašnji tim ili njegovu buduænost”, izjavio je trener Doc Rivers.

Wilcox je u 8 sezona kao profesionalac u prosjeku bilježio 8,6 koševa i 5,1 skok. Najbolju sezona mu je bila 2006./07. kada je za SuperSonicse u prosjeku postizao 13,5 koševa i 7,7 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE