Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Williams i Pierce se nadaju večerašnjem povratku na parket

Brooklyn Netsi, koji su bili desetkovani ozljedama ove sezone, će uskoro dobiti dvojicu važnih igrača nazad. Razigravač Deron Williams je izjavio da će “sigurno” nastupiti u večerašnjoj utakmici protiv Celticsa nakon što je  propustio zadnjih 9 utakmica (ukupno 11 ove sezone) zbog ozljede lijevog gležnja, dok Paul Pierce misli da postoji “dobra šansa” da nastupi protiv svoje bivše momčadi nakon što je propustio zadnjih 5 utakmica zbog frakture treće metakarpalne kosti desne ruke.

Početna petorka Brooklyn Netsa (Williams, Johnson, Pierce, GarnettLopez) je ove sezone zajedno provela samo 78 minuta na parketu. Ne samo da igrači iz početne postave imaju problema s ozljedama, nego ni klupa ne može ostati čitava. Jason Terry je propustio zadnjih 9 utakmica uslijed ozljede koljena i ne zna se datum njegovog povratka na terene, dok Andrei Kirilenko nije igrao zadnjih 16 utakmica zbog ozljede leđa te je datum njegovog povratka također neizvjestan.

“Bilo je dobro vratiti se nazad nakon tjedan dana ili slično”, izjavio je Paul Pierce. “Još uvijek osjećam bol u ruci, ali je podnošljivo. Postoji dobra šansa da ću igrati u utorak, ali sada nisam siguran. Kao što sam rekao, osjećam se dobro. No, nisam prošao nikakvo testiranje. Zadnja tri dana sam bio sposoban šutirati. Prije toga nisam mogao uhvatiti loptu i dobro je obuhvatiti. Bol je još uvijek tu, ali nositi ću se s tim.”

Pierce je za vrijeme treninga igrao za drugu postavu i mogao bi ući s klupe u utakmici protiv Celticsa, momčadi s kojom je 2008. osvojio naslov prvaka. Ulazak s klupe mu je poprilična nepoznanica jer je u svojoj 16-godišnjoj karijeri Paul Pierce bio član početne petorke u 1.114 od ukupno 1.117 odigranih utakmica regularnog dijela sezone.

“Ako moram žrtvovati svoje startno mjesto, moram se žrtvovati se boljitak ove momčadi, i ja sam to spreman učiniti”, izjavio je Pierce.

Pierce trenutačno zabija 12,4 poena po utakmici uz 36,8 posto šuta, dok Williams postiže 9,3 koševa te 6 asistencija uz postotak šuta od 40,5 posto.

Latest Posts

NE PROPUSTITE