Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Deron Williams organizira treninge za Netse

Èelnici New Jersey Netsa mogu biti zadovoljni poslom kojeg su napravili prije otprilike èetiri mjeseca kada su doveli Derona Williamsa iz Utah Jazza za Derricka Favorsa i Devina Harrisa.

Kada je ova razmjena obavljena, èulo se mnogo prièa kako su Netsi tek usputna stanica Williamsa, koji navodno nije bio zadovoljan razmjenom i postojale su prièe da æe raskinuti ugovor s Netsima prvom prilikom kada mu to postane dostupno. No èini se da je Williams uvelike promijenio svoje mišljenje te se postavio kao pravi voða svoje ekipe i kao prvo lice franšize iz New Jerseya.

Buduæi da je u tijeku lockout, igraèi ne smiju koristiti dvorane za treniranje koje su u vlasništvu ekipa. No to nije zasmetalo Williamsa koji je pozvao sve igraèe koji imaju ugovor s Netsima kroz sljedeæu sezonu na zajednièki trening. Organizirao je sastanak sa igraèima u jednoj dvorani u Santa Barbari i nije zahtijevao da svi igraèi doðu, no naravno da nitko nije odbio ovaj poziv. Ondje nije bilo trenera ni pomoænika iz momèadi Netsa jer je zabranjen kontakt izmeðu igraèa i osoblja svih ekipa tijekom lockouta.

“U mojih 15,16 godina što sam u NBA ligi nikada nisam ovako nešto vidio”, izjavio je generalni menadžer Netsa Billy King o organiziranju treninga od strane Williamsa. “Nisam još vidio da neki igraè ovako rano prije poèetka sezone saziva okupljanje i održava treninge sa suigraèima. Mislim da je to sjajna stvar, daje mu priliku upoznati se s ekipom, a i svi æe igraèi biti u boljoj formi kada to bude trebalo. Oèito je da želi pobjeðivati s ovom ekipom, želi pomoæi svojim suigraèima da postanu bolji.”

Williams je na taj naèin prikazao svoje sposobnosti voðe, koje mu osim svojih košarkaških vještina, omoguæuju da bude jedan od najboljih razigravaèa lige u ovom trenutku. Na ovim zajednièkim treninzima pojavili su se igraèi Netsa koji su pod ugovorom za sljedeæu sezonu, a to su Lopez, Morrow, Outlaw, Gaines, Petro, Farmar i James, naravno uz samog Williamsa. Što se njega tièe, on ima ugovor na još dvije godine, no ima moguænost nakon završetka sljedeæe sezone raskinuti ugovor i prijeæi meðu slobodne igraèe.

Navijaèi Netsa mogu s optimizmom èekati sljedeæu sezonu, oèito je da Williams ima namjeru pružati sve od sebe kako bi ekipa bila što uspješnija. Jedini problem koji se pojavljuje ovdje je spomenuti lockout zbog kojega je i cijela sljedeæa sezona u opasnosti i postoji moguænost da se ne odigra niti jedna utakmica sljedeæe sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE