Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wilson Chandler nadomak povratka u Denver

Krilni košarkaš Wilson Chandler odluèio je tijekom lockouta u NBA ligi da neæe samo èekati, veæ je pronašao klub u Kini s kojim je do nedavno igrao u kineskoj ligi. Ondje je imao glavnu rijeè u svojoj ekipi, no sada je vrijeme da se vrati u NBA ligu.

Chandler je prošlu sezonu završio kao èlan Nuggetsa te je sada njihov zaštiæeni slobodni igraè. To bi znaèilo da može primati ponude ostalih ekipa i da Denver ima pravo izjednaèiti svaku ponudu i zadržati ga, no u njegovom sluèaju situacija je nešto drugaèija. Rok za potpisivanje slobodnih igraèa istekao je 1. ožujka, tako da sada Chandler ima samo dvije opcije, produžiti ugovor s Nuggetsima ili ostati bez NBA ekipe do kraja sezone.

Zadržavanje Chandlera možda je i glavni razlog zbog kojeg su èelnici Denvera juèer odluèili poslati svog prvog centra Nenea u Washington Wizardse za JaValea McGeeja i Ronnyja Turiafa. Tim su potezom oslobodili prostora pod salary capom i mogu Chandleru pružiti ugovor koji bi ga trebao zadovoljiti.

Prema prvim najavama, on je htio ugovor do kraja sezone, no èelnici Denvera inzistiraju da to bude višegodišnji ugovor, i kako stvari za sada stoje izgleda da æe im se želje ostvariti. Spominje se ponuda Nuggetsa od 30 milijuna dolara za 5 godina, a prema nekim izvorima Chandler je veoma blizu prihvaæanja te ponude.

Chandler je profesionalnu karijeru zapoèeo 2007. godine kao èlan New York Knicksa koji su ga izabrali 23. izborom drafta, a prošle je sezone u razmjeni kojom je Carmelo Anthony postao èlan Knicksa prešao u redove Nuggetsa. Ondje je prosjeèno postizao 12,5 poena i hvatao 5 skokova po utakmici. Za kinesku ekipu Guangsha odigrao je 32 utakmice tijekom kojih je bilježio impresivne brojke od 26,6 poena i 11,6 skokova po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE