Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wizardsi i Mavsi zamijenili 7 igraèa

Tijekom drugog dana All-Star vikenda došlo je do prve velike razmjene igraèa ove godine. Washington Wizardsi i Dallas Mavericski dogovorili su razmjenu koja ukljuèuje èak sedmoricu igraèa.

Predsjednik Wizardsa Ernie Grunfeld objavio je kako su iz Dallasa pribavili Josha Howarda, Drewa Goodena, Jamesa Singletona i Quintona Rossa dok su novim èlanovima Mavsa postali Caron Butler, Brendan Haywood i DeShawn Stevenson.

Ova nam razmjena omoguæuje da ostvarimo veæe kratkoroène ciljeve ali i unaprijedimo našu dugoroènu buduænost”, izjavio je Grunfeld. “Ostvarili smo dva cilja, a to su financijska fleksibilnost te novi izgled i energija unutar našeg rostera.”

Ovom razmjenom èini nam se da Dallas dobiva puno više te se ovim svrstavaju u uži krug favorita za naslov, našto æemu svake godine teže, ali uvijek ostanu prekratki u doigravanju. Ovime postaju ozbiljni kandidati za naslov jer æe Butler i Haywood zasigurno unaprijediti igru Dallasa u oba smjera.

Howard je ove sezone propustio 21 utakmicu zbog tri razlièite ozljede, a u 31 utakmici koje je odigrao prosjeèno je postizao 12,5 poena i 3,6 skokova. Gooden je odigrao 46 utakmica za Dallas ove sezone prosjeèno ostvarivši 9 poena i 7 skokova po utakmici.

Butler je ove sezone odigrao 47 utakmice te postizao 17 poena uz 6,7 skokova i 2 asistencije po utakmici. Dosadašnji centar Wizardsa, Haywood prosjeèno je postizao 10 poena i 10 skokova tijekom 49 utakmica koje je odigrao ove sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE