Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wizardsi i Wall produžuju suradnju, igraču supermax ugovor

Startni razigravač Washington Wizardsa i jedan od najboljih playmakera lige John Wall imao je mogućnost prema novom kolektivnom ugovoru (CBA) da kao Designated Player potpiše novi super maksimalni ugovor s Wizardsima, no on je želio vidjeti što će Wizardsi učiniti ovog ljeta. Nakon što su produžili ugovor s Otto Porterom, Wall je nakon razgovora s obitelji donio odluku da potpiše novi četverogodišnji ugovor vrijedan 170 milijuna i prema procjenama zadržat će se u Washingtonu još 6 godina.

Wall je procijenio da nakon novog ugovora Porteru, ali i ostalih zbivanja na Istoku Wizardsi imaju velike šanse da u narednim godinama budu u vrhu Istoka i bore se za titulu.

Wallu će novi ugovor početi teći tek od ljeta 2019. godine, kada mu istekne ovaj sadašnji ugovor prema kojem će ove sezone zaraditi 18,063 milijuna, a sljedeće sezone 19,169 milijuna dolara. Dodamo li tu sumu novom ugovoru zaključujemo da će Wall za šest sezona s Wizardsima zaraditi ukupno 207 milijuna dolara.

Wall se u Wizardsima razvio u jednog od pet najboljih playmakera lige, postizao je u prosjeku 23,1 poen i dijelio 10,7 asistencija uz 2 ukradene lopte za 36,4 minuta koliko je igrao na 78 utakmica prošle sezone.

Spomenut ćemo da će Wall naredne dvije sezone biti treći najplaćeniji igrač Wizardsa. Ispred njega su Otto Porter Jr. i Bradley Beal.

Latest Posts

NE PROPUSTITE