Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wizardsi iznenadili Sunse, Hawksi razbili Sixerse

Četvrti poraz i pad sa diobe prvog mjesta Zapadne konferencije doživjeli su noćas Phoenix Sunsi koje su u Washingtonu nadigrali Wizardsi. Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu kojeg su domaći igrači dobili sa 68-42, a najveći razlog visokog poraza gostiju leži u njihovoj nepreciznosti izvan linije za tri poena. Naime, pogodili su svega 4 trice iz 27 pokušaja. DARIO ŠARIĆ je igrao 20 minuta i postigao 13 poena (4/8, trice 1/4, bacanja 4/4), uz 6 uhvaćenih lopti, a najefikasnijeg suigrača imao je u Devinu Bookeru (33p). Čarobnjake, za koje nije nastupio Russell Westbrook i kojima je ovo prva domaća pobjeda u novoj sezoni, i ovaj put je predvodio vodeći strijelac lige Bradley Beal (34p-8s-9a)

Hawksi su u Atlanti razbili Sixerse zahvaljujući puno boljoj igri u drugoj i trećoj četvrtini koje su kombinirano dobili sa čak 69-33. Trae Young (26p-8a) je najzaslužniji za dobar let Jastrebova, dok je kod Sixersa, koji su na raspolaganju imali samo devet igrača, najviše pružio Joel Embiid (24p-11s). 

Hornetsi su do pozitivnog omjera (6-5) i četvrtog uzastopnog slavlja stigli uvjerljivom pobjedom nad Knicksima. Još jednu odličnu predstavu pružio je najskuplji igrač Stršljenova Gordon Hayward (34p, šut 11/17), dok je goste iz New Yorka predvodio Kevin Knox (19p).

Iako i dalje igraju bez svog najboljeg igrača Ja Moranta, Grizzliesi su, nakon slavlja na gostovanju kod Netsa, proslavili i pobjedu u Clevelandu. Doduše, umalo su je prokockali nakon što su prosuli +16 (73-57) i privremeno otišli u rezultatski minus, ali na kraju su ipak s terena otišli uzdignutih glava. Dillon Brooks je ubacio 21 poen i bio najefikasniji u redovima Memphisa dok je kod domaćih ‘Cavsa’ opet najbolji bio centar Andre Drummond (19p-14s).

Konačnih +22 ukazuje na laganu pobjedu Bucksa u Orlandu, međutim, sastav iz Milwaukeeja mogao je odahnuti tek sredinom posljednje četvrtine kada su sa 88-86 stigli do nedostižnih 20-ak poena prednosti. Giannis Antetokounmpo (22p-6s), Khris Middleton (20p-10s) i Bobby Portis koji je ušao s klupe (20p), činili su trio najraspoloženijih igrača gostiju, dok je s druge strane i ovaj put dominirao Nikola Vučević (28p-13s-5a).

Ovim ubačajem CJ McColluma (30p-6s-5a) za konačnih 112-111: https://www.youtube.com/watch?v=Pu3l4-F5dJc Blazersi su u Portlandu uspjeli preokrenuti gotovo već izgubljenu utakmicu. Nakon spomenutog koša, a bilo je to nepunih 10 sekundi prije kraja, pokušao je s druge strane Pascal Siakam, ali nije uspio spriječiti još jedan nesretan poraz Raptorsa. Šteta po njega, jer je svoj prvi triple-double u karijeri (22p-13s-10a) mogao ‘začiniti’ i pobjedničkim košem. 

Posljednji susret večeri odigran je u Sacramentu gdje su tamošnji Kingsi bili uspješniji od Pacersa Odlično je odigrao Harrison Barnes (30p-8s, šut 10/14), svoje je uobičajeno napravio i De’Aaron Fox (21p-5s-9a), dok gostima nije pomogla ni činjenica da su imali četvoricu igrača sa više od 20 poena, a najviše ih je postigao Domantas Sabonis (28p-11s).

Latest Posts

NE PROPUSTITE