Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

WIzardsi nemaju šanse dovesti Duranta

Prije godinu dana život u Washingtonu je bio lijep što se tiče košarke. Wizardsi su igrali jako dobro i većinu sezone bili među najbolje tri momčadi istoka, da bi potom, za mnoge iznenađujuće, pomeli Toronto u prvom krugu istoka prije nego što su pali 4-2 od Atlante. Prva zvijezda momčadi John Wall igrao je najbolju košarku života, njegov bekovski partner Bradley Beal pridružio se sjajnom igrom, usput pričajući po novinama kako su njih dvojica najbolji bekovski par u ligi, a veteran Paul Pierce donio je prijeko potrebno playoff iskustvo. Na ljeto su odgovorni u glavnom gradu popunili momčad veteranima na jednogodišnjim ugovorima, planirajući napasti na tržištu slobodnih igrača jednog od najboljih igrača na svijetu Kevina Duranta, inače rođenog u Washingtonu. Samo je trebalo nastaviti napredovati, po mogućnosti zaigrati u finalu konferencije, a onda punom snagom krenuti po „izgubljenog sina“.

Međutim, stvari su završile zlo i naopako za čarobnjake. Prvo se nisu nikako mogli sastati s nekom smislenom igrom, onda su (zasluženo) otpustili trenera Wittmana, da bi na kraju propustili doigravanje na iznenađujuće konkurentnom istoku. Kao novog trenera odabrali su Scotta Brooksa, bivšeg Durantovog trenera iz Oklahome, ne bi li i na taj način pokušali privoljeti „izgubljenog sina“ na povratak. Međutim, prema pisanju Chrisa Mannixa iz Yahoo Sportsa, od toga neće biti ništa:

„Durant neće doći u Washington. To nema veze sa Scottom Brooksom, kojeg Durant cijeni i koji mu je nedostajao u određenim trenucima ove sezone. Uz sve njegove mane, Durant je znao ovo: Brooks je svima uvijek govorio što ih ide, a razvoj njegovih igrača govori sam za sebe. Westbrook i Durant pod njim su postali MVP kandidati, dok su igrači poput Jamesa Hardena, Sergea Ibake i Reggieja Jacksona također zabilježili igrački napredak.

Durant ne želi doći u Washington jer, prema riječima njegovih prijatelja, to je dom, a on ne želi igrati tamo gdje je odrastao. Obitelj i prijatelji – neki pravi, neki lažni – u takvim situacijama uvijek dođu u prvi plan, a Durant, koji je poprilično suzio krug bliskih ljudi u posljednje vrijeme, ne želi se opterećivati s tim. Njegov jedini dolazak u glavni grad ove sezone donio mu je veliki stres i tom prilikom se povjerio prijateljima kako za Washington sigurno neće potpisati.“

Osim ako ne dođe to potpune promjene u Durantovom razmišljanju, a trenutno nema indikacija za takvo nešto, navijači Washingtona će svog slavnog sugrađanina i dalje na parketu gledati samo u gostujućem dresu.  

Latest Posts

NE PROPUSTITE