Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wizardsi pripremaju max za Portera

Dvadesettrogodišnji Otto Porter igra u Washington Wizardsima svoju treću NBA sezonu u karijeri.  Wizardsi su ga i izabrali na draftu 2013. godine izabrali kao 3. izbor prve runde.

Na ljeto 2017. godine postaje zaštićeni igrač, tj. svaku ponudu od drugih momčadi za Portera Washington može izjednačiti i tako ga zadržati u svojim redovima.

ESPN-ov analitičar Zach Lowe je na Twitteru objavio da su dva neimenovana izvora nedavno izjavila da misle kako Porter zaslužuje maksimalni ugovor, što i sam Porter očekuje. Porter će vjerojatno dobiti petogodišnji ugovor sličan Nicolasu Batumu kojem su Charlotte Hornetsi dali za isti ugovor 120 milijuna dolara. Napominjemo da su ovog ljeta Wizardsi potpisali maksimalni petogodišnji ugovor s Bradleyjem Bealom za 125 milijuna dolara.

Washington baš i nema puno prostora na salary capu, zasad prema projekcijama za 12 igrača koji su na garantiranim ili djelomično garantiranim ugovorima moraju izdvojiti oko 100 milijuna dolara, a salary cap za sljedeću godinu bi trebao iznositi oko 103 milijuna dolara.

Ove sezone Porter u prosjeku postiže 14,7 koševa, 8,1 skok, 1,6 asistencija i 2 ukradene utakmice u 34,7 minuta po utakmici, što mu je dovoljno za visoki PER od 19,4.

Vrijeme će pokazati hoće li Porter dobiti sličan ugovor sljedećeg ljeta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE