Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wizardsi produžili sa èetvoricom rookie igraèa

Washington Wizardsi danas su potvrdili produženje ugovora sa èetvoricom svojih igraèa koje su doveli u ekipu nakon drafta prošle godine.

Tako æe John Wall, Jordan Crawford, Trevor Booker i Kevin Seraphin biti ugovorom vezani za Wizardse kroz sljedeæe dvije sezonu. Sva èetvorica igraèa su vezani rookie ugovorima, koji omoguæuju ekipama da raskinu ugovor s igraèima nakon druge godine ili da ga produže i na treæu godinu, što su èelnici Washingtona i uèinili.

Osim toga, Wizardsi su produžili ponude svojim zaštiæenim slobodnim igraèima Nicku Youngu, Othyusu Jeffersu, Hamadyju Ndiayeu i Larryju Owensu što znaèi da æe Wizardsi imati pravo odbiti ponudu koju neka ekipa pošalje za navedene igraèe. Mora se još spomenuti da se ovo mora uzeti s rezervom, buduæi da æe tijekom ljeta (vjerojatno) biti donesen novi kolektivni ugovor za NBA ligu koji bi mogao promijeniti naèin na koji funkcionira tržište slobodnih igraèa i moguæe je da æe doæi do promjene što se tièe utjecaja ekipa na svoje zaštiæene slobodne igraèe.

John Wall izabran je prvim izborom na draftu prošle godine i za Wizardse je odigrao 69 utakmica u kojima je prosjeèno postizao 16,4 poena uz 8,3 asistencija. Jordan Crawford, koji je u Wizardse stigao završnog dana prijelaznog roka u veljaèi ove godine, dobio je više ovlasni nego što ih je imao u dresu Hawksa te je prosjeèno postizao 16,3 poena po utakmici. Trevor Booker je prosjeèno postizao 5,3 poena i hvatao 3,9 skokova po utakmici, dok je Kevin Seraphin sa prosjeèno 10 minuta na parketu ostvarivao uèinak od 2,7 poena i 2,6 skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE