Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Wizardsi traže dostojnu zamjenu za Arizu

Trevor Ariza je tokom zadnje dvije sezone u dresu Wizardsa postao igrač od enormne važnosti, posebno u obrambenom dijelu igre. I napadački je Ariza postao vrhunski igrač uloge; 14,4 poena i 6 skokova u prosjeku, uz 77 odigranih utakmica, su bili jedan od bitnijih faktora ulaska u doigravanje za mladu momčad Wizardsa.

Novog ”Arizu” Wizardsi se nadaju pronaći u Paulu Pierceu kojega su ovo ljeto potpisali na dvije godine (11 milijuna dolara). Tko je prije dvije godine mogao zamisliti da će se Pierce odlučiti baš za Washington kao destinaciju u kojoj će loviti uspjehe pod stare dane, ali danas je to realnost.

Pierce je sam priznao da je svjestan toga: ”Kultura u klubu prije dvije godine nije bila dobra. Bilo je teško pobjeđivati i pomaknuti se naprijed kao klub. Tokom zadnje dvije sezone sve se promijenilo.”

Doigravanje u prošloj sezoni je dokazalo da su Wizardsi sada elita konferencije Istok, to se moglo primjetiti i tokom media daya u ponedjeljak. Osjetilo se olakšanje zbog konačnog ulaska u doigravanje, a novo ovoljetno pojačanje samo je nadodalo toj želji da se ide naprijed.

”Nikada nisam bio u situaciji da imam taj mentalitet prvaka. Dosad smo imali samo mentalitet da uđemo u doigravanje”, rekao je prvi razigravač ekipe John Wall okupljenim novinarima.

Iako sada postoji taj osjećaj pobjede, prije samo deset mjeseci Trevor Ariza je organizirao sastanak za igrače na kojem je naglasio kako ne želi da sezona propadne. Taj potez je na neki način obilježio njegov kratak period u dresu Wizardsa.

Kada je Ariza stigao u glavni grad SAD-a iz redova Hornetsa, nitko tom potpisivanju nije pridodao previše važnosti. Ariza je bio prosječan šuter koji dolazi u ekipu gdje nema dovoljno otvorenog prostora, imao je etiketu obrambenog igrača koji se voli kockati i tako ispadati iz defenzivnih shema. Iako je doveden legitimni ”Hall of Famer” Paul Pierce, ponovno se osjeća ta praznina zbog odlaska Arize u Houston.

”Svi možemo igrati obranu, tako da je sada posao na nama da krenemo i to napravimo. Tu nije stvar samo jedne osobe koja će zatvoriti jednog protivničkog igrača”, rekao je mladi bek Wizardsa Bradley Beal.

Naravno da stvar nije tako jednostavna. Wizardsi su s Arizom imali igrača koji je mogao napraviti nered u napadu (što je i pokazao u nekoliko vrhunskih predstava prošle sezone), ali uz to i igrati obranu na visokom nivou jer nije trošio mnogo energije.

Centar Marcin Gortat odgovor vidi u klupi: ”Igrač kojeg najviše volim je Glen Rice Jr., on je tako snalažljiv, jak psihički i fizički. Može raditi probleme svim ekipama, može zaustaviti najboljeg igrača iz suprotne ekipe i igrati vrhunsku obranu.”

Ako Glen Rice Jr. nastaviti napredovati, sigurni smo da će moći dostojno zamijeniti Arizu i njegov obol koji je dao ekipi Wizardsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE