Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Woodson traži profesionalnost od J.R. Smitha

Trener Knicksa Mike Woodson ima pune ruke posla s lošom igrom svoje momčadi, a rješavanje tih problema dodatno mu otežava i “odgajanje” beka-šutera J.R. Smitha. Smith, prošlogodišnji osvajač nagrade za najboljeg šestog igrača lige, ove godine uz loše igračke partije svojoj momčadi šteti i lošim ponašanjem.

Smith je propustio prvih pet utakmica sezone zbog kršenja pravila NBA lige o korištenju droga. Nakon toga kažnjen je s 25.000$ zbog prijetnji Brandonu Jenningsu putem Twittera. Vrhuncu njegove gluposti svjedočili smo u utakmicama protiv Dallas Mavericksa i Detroit Pistonsa. Smith je protiv Dallasa odvezao vezice Shawnu Marionu, dok je Marionov suigrač  pucao slobodna bacanja. Isto je pokušao protiv Pistonsa, ali neuspješno. Nakon toga uslijedila mu je nova kazna lige, ovog puta 50,000$.

Tom kaznom je i njegov trener Woodson izgubio strpljenje, te ga odlučio ostaviti na klupi u dvije utakmice. Pričalo se dosta i o mogućim razmjenama u kojima bi ga se Knicksi mogli riješiti. To im ne bi bio lagan zadatak, s obzirom na njegov ugovor, a i ponašanje koje odbija druge momčadi. Trener mu je odlučio pružiti novu priliku, vratio se na teren protiv Philadelphije i zasad je ponovno u rotaciji Knicksa.

Woodson je izjavio kako je razgovarao sa svojim igračem, te zatražio od njega profesionalnost: “Mora biti profesionalniji i skoncentrirati se na košarku. Mora se usredotočiti na ono za što je plaćen. To je sve što tražim od njega.”

Smith je izjavio kako je naučio svoju lekciju: “Nemoj se zafrkavati, budi ozbiljan, budi profesionalac. Nemoj uzimati ovu priliku zdravo za gotovo. Ima mnogo ljudi koji bi htjeli moj posao, ne mogu to olako shvatiti, jer bih ga lako mogao izgubiti.”

Ovom izjavom dao je naznake da za njega možda ipak ima nade, no vidjet ćemo u budućnosti koliko je ozbiljno shvatio svoju situaciju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE