Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

X-faktor Dwight Howard zaustavio Nikolu Jokića i odveo LA Lakerse na prag plasmana u NBA finale

LAKE BUENA VISTA – Los Angeles Lakersi su jednu pobjedu daleko od povratka u NBA finale i samo još jedan povratak Denver Nuggetsa od zaostatka seriji od 3-1 ih može zaustaviti.

Anthony Davis postigao je 34 poena, LeBron James 26, a Lakersi su u četvrtak navečer pobijedili Nuggetse rezultatom 114:108 u četvrtoj utakmici finala zapadne konferencije. U redovima Nuggetsa Jamal Murray je postigao 32 poena uz osam asistencija, a Nikola Jokić je zabio 16 poena uz sedam skokova.

James je dodao devet skokova i osam asistencija, a Lakersi su imali 12 napadačkih skokova uz nevjerojatnih 25-6 poena iz druge šanse.

Peta utakmica je u subotu, kada Lakersi mogu prvi put u zadnjih deset godina izboriti NBA finale. Nuggetsi će se po sedmi put suočiti s eliminacijom u ovogodišnjem doigravanju. U prvom krugu su gubili 3-1 protiv Utaha, a iz iste “rupe” izašli su protiv Los Angeles Clippersa u polufinalu Zapada.

Lakersi imaju 16 NBA naslova, jedan manje od Boston Celticsa, koji ih imaju najviše u NBA povijesti, ali Lakersi nisu igrali niti jedno NBA finale još od 2010. godine.

Lakersi su na poziciji centra u petorci startali s Dwightom Howardom, koji je imao 12 poena i 11 skokova, a odigrao je jako bitnu ulogu, budući da je osim tog učinka doveo Nikolu Jokića u probleme s osobnim greškama.

Latest Posts

NE PROPUSTITE