Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Xavier slavio u derbiju veèeri nakon produžetka

Toèno 30 utakmica odigrano je noæas u prvoj diviziji NCAA lige. Najzanimljivije je bilo na susretu Xaviera i Vanderbilta koji je riješen nakon produžetka. Ekipe s hrvatskim košarkašima noæas nisu izlazile na parket.

Derbi veèeri igran je izmeðu Xaviera i Vanderbilta, 11. i 19. ekipe lige. Tijekom prvog poluvremena utakmice momèad su se èesto izmjenjivale u vodstvu i bilo je oèito da nas oèekuje uzbudljiva utakmica. Prvo veæe odvajanje napravio je Vanderbilt koji je serijom 7-0 na poèetku drugog dijela igre došao do dvoznamenkaste prednosti (41:31), ali nakon nekoliko minuta Xavier ulazi u seriju 10-0 te vrlo brzo vraæa susret u neizvjesne vode. Mark Lyons polaganjem 8 sekundi prije kraja spasio je Xavier od poraza, a šut Goulbournea nije bio dobar te se otišlo u produžetak. Ondje su igraèi Xaviera u potpunosti nadigrali protivnike i dobili dodatni dio igre rezultatom 16:4 te ukupno slavili 82:70. To je peta pobjeda u pet susreta Xaviera ove sezone, dok je Vanderbilt ovime doživio svoj drugi poraz sezone. U pobjednièkoj momèadi istakli su se Tu Holloway sa 24 poena, 5 skokova i 4 asistencije te Mark Lyons koji je upisao 19 poena. John Jenkins predvodio je poraženu momèad sa 20 poena i 7 skokova.

Louisville Cardinals, momèad postavljena na 6. mjesto lige, bez veæih poteškoæa obraèunala se s Long Beach State 49ersima. Cardinalsi su bolje otvorili susret i veæ u prvih nekoliko minuta napravili dvoznamenkastu prednost koju su saèuvali sve do kraja susreta. Long Beach se najviše uspio približiti na zaostatak od 5 poena, no više od toga nisu uspjeli postiæi. Chris Smith predvodio je Louisville do šeste pobjede sezone sa 18 poena, dok je Chane Behanan upisao 13 poena i 7 skokova.

Još možemo izdvojiti pobjedu Ione 100:84 nad Long Islandom. Susret je riješen u prvom poluvremenu koje Iona dobiva sa 54:38 i do kraja održava svoju prednost te upisuje èetvrtu pobjedu sezone. Krilo Michael Glover zadužen je za postizanje koševa i to je uèinio sa 28 poena i 14 skokova, dok je razigravaè Scott Machado svoj posao odradio sa 14 poena i 10 asistencija. Iona je zanimljiva momèad koja uvijek igra na veliki broj poena te je prva u cijeloj ligi po broju postignutih poena po utakmici (95,4) te druga po broju asistencija (22,6).

Latest Posts

NE PROPUSTITE