Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Yao Ming još jednom operiran

Yao Ming napokon je podvrgnut operaciji koja je najavljivana još od 10. studenog kad je završio sezonu u dresu Rocketsa zbog ozljede. Zahvat kojeg je vodio službeni lijeènik kluba mogao bi znaèiti i kraj karijere za kineskog centra koji je u posljednjih nekoliko sezona imao velikih problema zbog ozljeda. Rijeè je operaciji stres frakture u njegovom lijevom skoènom zglobu.

“Znam da me èeka nova dugaèka rehabilitacija, ali radujem se poèetku oporavka. Iskoristit æu to vrijeme da sagledam sve svoje opcije, a pri kraju oporavka donijet æu i odluku o nastavku svoje karijere.” izjavio je Yao.

Ove sezone Yao je odigrao svega 5 utakmica, a èitavu prošlu propustio je zbog ozljede. Ugovor s Rocketsima istjeèe mu na kraju sezone, a klub još nije donio odluku o produženju uzimajuæi u obzir rizik da se Kinezova karijera nikada više ne nastavi.

“Nadaš se samo da je ovo zadnja operacija za njega. Taj momak vidio je više bolnica nego Florence Nightingale. Grozno se osjeæaš zbog njega, tako velik èovjek i marljiv radnik zbilja zaslužuje odmor. Nadamo se da æe operacija biti uspješna id a æe se brzo oporaviti.” izjavio je njegov suigraè Shane Battier.

Houston Rocketsi su od NBA lige zatražili dopuštenje da dovedu zamjenu za Yaoa koji je izgubljen za ostatak sezone. Odgovor još èekaju, ali nadaju se da æe biti pozitivan jer im je liga 2009. veæ izašla u susret u sliènoj situaciji. Rocketsi su tada iskoristili pravo na trade tako što su doveli Trevora Arizu.

“Znali smo da to dolazi. Samo se nadaš da æe s operacijom opet moæi hodati i biti spreman donijeti odluku koju mora u tom trenutku. Zvuèi kao nešto što mora napraviti ukoliko ikada više želi igrati ili imati kvalitetan život.” izjavio je trener Rocketsa Rick Adelman.

Latest Posts

NE PROPUSTITE