Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Yao Ming postao tata, Kinezi i dalje u šoku

Yao Ming, 28-godišnji najbolji kineski košarkaš i èlan NBA momèadi iz Houstona, te njegova supruga Ye Li, u petak su prvi put postali ponosni roditelji.

Glasnogovornik Houston Rocketsa Nelson Luis objavio je da se u petak rodila djevojèica braènom paru koji se oženio u kolovozu 2007. godine. Porod se dogodio u jednoj od privatnih raðaonica Houstona i taj je podatak sablaznio kineske vlasti, kao i cijelu tamošnju naciju.

Naime, poèetkom ove godine su 229 centimetara visoki košarkaš Houstona i njegova 186 centimetara visoka supruga, takoðer bivša košarkašica, odluèili napustiti rodnu Kinu i zaputili se prema Teksasu, gdje obitavaju.

Time su jasno dali do znanja svoju želju po kojoj æe njihovo dijete (danas poznato kæer) imati amerièko državljanstvo, zbog èega su ih kineske vlasti osudile.

Naime, kinesko zakonodavstvo ne trpi instituciju dvojnog državljanstva, a Mingova kæer je automatskim roðenjem u SAD-u dobila tamošnje državljanstvo.

Yao Ming, koji ove sezone nije igrao za Houston zbog teže ozljede stopala, nije se u prvoj izjavi previše osvrtao na te “probleme“.

“Ovo je najljepši trenutak u mome i životu moje supruge. Dobili smo kæer i zahvaljujem svima koji su nam bili potpora dok smo išèekivali ovaj predivan dan” rekao je Yao Ming.

Latest Posts

NE PROPUSTITE