Sunday, December 10, 2023

ZADNJE OBJAVE

Yao Ming u Kuæi slavnih veæ sljedeæe godine?

Nedavno umirovljeni kineski košarkaš Yao Ming u Košarkaškoj bi se kuæi slavnih u Springfieldu mogao naæi veæ u kolovozu iduæe godine, kada æe biti inauguriran razred 2012.

Taj je èin i dalje pod velikim znakom pitanja s obzirom da je jedno od osnovnih pravila kod primanja minimalni vremenski poèek od pet godina nakon svršetka karijere.

No, Kineski košarkaški savez, koji želi najboljega azijskog košarkaša u povijesti predložiti u nominacijski proces, raspitivao se o moguænosti da Yao uðe u Kuæu slavnih zasad samo u svojstvu zaslužnika, za što dosad nisu vrijedila tako striktna pravila.

Izvršni direktor Kuæe slavnih John Doleva potvrdio je da je Kinezima razjasnio detalje prijave, te da su obeæali poslati potrebne papire do istaknutog roka.

Uspiju li Kinezi progurati svoju umirovljenu zvijezdu meðu nominirane, ta æe vijest biti poznata krajem godine. Nakon dva kruga glasovanja novi æe èlanovi biti poznati u veljaèi tijekom All-Star vikenda u New Orleansu. Sveèanost primanja održat æe se najvjerojatnije u kolovozu.

Yao je objavio prekid košarkaške karijere prije tri tjedna u Šangaju. Centar Houston Rocketsa morao se povuæi nakon serije teških ozljeda u stopalu i gležnju, zbog kojih je propustio praktièki kompletne dvije posljednje sezone, te èak 250 utakmica Rocketsa tijek šest zadnjih sezona.

Latest Posts

NE PROPUSTITE