Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Yao Ming uspješno operiran za sezonu 2010/2011

Kineski košarkaš Houston Rocketsa u utorak je prošao još jednu kompliciranu operaciju stopala u tome teksaškom gradu. Lijeènici su izvijestili da je protekla uspješno.

To znaèi da bi 231 centometar visoki kineski centar trebao moæi zapoèeti sezonu 2010/2011, nakon što pauzira sljedeæih godinu dana.

Operaciju su u Memorial Hermann Hospital izveli lijeènik Rocketsa dr. Tom Clanton s kolegom specijalistom Billom McGarveyjem. Popravljali su slomljenu kost u lijevom stopalu: konkretno, transplantirali koštano tkivo u njegovu èunastu kost, te ponovno poravnavali kosti u stopalu.

“Sve je prošlo prema planu. Ne samo da smo uspjeli fiksirati slomljenu kost , veæ smo ponovno poravnali kosti u stopalu kako bismo poboljšali toleranciju na stresfrakturu” izjavio je Clanton dodavši:

“Oèekujemo da imobiliziran u gipsu, odnosno na štakama, provede sljedeæih šest do osam tjedana, nakon èega æemo zapoèeti s procesom oporavka.”

Yao Ming (29), u sedam navrata All-Star igraè, pretrpio je ozljedu osmog svibnja u utakmici doigravanja protiv LA Lakersa. Nakon što prvi rezultati oporavka nisu dali oèekivanog ploda, pojavila se realna opasnost da Kinez neæe moæi nastaviti karijeru. Prošlog je petka najavio da ide na novu operaciju, te da bi spreman trebao doèekati sezonu iza predstojeæe.

Tom je prilikom kazao da njegov otkup kineskoga košrakaškog kluba iz Šangaja nema veze s njegovom aktivnom igraèkom karijerom, odnosno možebitnim umirovljenjem.

Latest Posts

NE PROPUSTITE