Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Za Božiæ NE želim Anthonyja

Zakasnio sam malo sa pisanjem želja djedu Božiænjaku, ali podosta je velika vremenska razlika izmeðu naših krajeva i New Jerseya, pa mi možda još stigne ispuniti jednu od mojih želja koje sam uspio smisliti za sljedeæu godinu. Ipak sam bio dobar i zaslužujem toliko stvari,…

Pošto na portalu još postoji moguænost da djeca koja su uvjerena u postojanje djeda Božiænjaka èitaju èlanke, ja vas neæu uvjeravati u to da on ipak ne postoji, jer i ja dok ovo pišem prelazim natrag u onaj djeèaèki smijeh, uz nadu da sanjam da sam saznao da su to sve ‘prièa za malu djecu‘. On postoji, i da, krenuo je sa sjevera i polako dolazi u naše krajeve…

I uz sve stvari zaboravio sam mu reæi onu najvažniju. Da mi u Netse ne šalje Carmela, da mi ne pokvari potencijal ekipe, koja u vlasništvu ruskog milijardera ima buduænost u svojim rukama. Ne, da Anthony nije dobar igraè, dapaèe, ali o njemu i njegovim pozitivnim i negativnim stranama bi se dalo podosta dugo pisati. Problem je u tome što bih drugim smjerom otišao u najmanju ruku Derrick Favors. Igraè buduænosti, 19-godišnji talentirani fizikalac koji trenutno trpi nesmotreni rad Averya Johnsona.

Netsi imaju u naredne tri godine èak šest izbora u prvoj rundi NBA drafta, imaju veoma mladu ekipu i ukoliko uprava nastavi raditi na tom dugoroènom re-budildingu, onda bi morali znati da bi dolazak Anthonya bio totalni promašaj i poništavanje njihove dugoroène vizije, koju su zacrtali nakon odlaska Kidda, Cartera, Jeffersona i ostalih. Drže i financijsku stabilnost kluba pod kontrolom, a jedina im je greška Avery Johnson, tvrdi trener bez iti malo košarkaške inspiracije, mašte i inteligencije. Èak bi u ovom trenutku bio bolji Aco Petroviæ, veliki trener za mlade igraèe.

Kakva financijska stabilnost? Pa kada spomenemo, da bi se dogodine klub mogao olakšati za najveæi trenutni ugovor svog igraèa onda je sve jasno. A kad tome dodamo da je taj iznos nešto malo manji od 12 milijuna eura i pripada potpuno nekorisnom Troyu Murphya, ni manje ni više nego dobitna kombinacija.

Dogodine æe biti najskuplji Devin Harris sa primanjem nešto veæim od 9 milijuna, dok æe dugoruki, mekušac Brook Lopez (e da, neæu se živcirati i na badnjak pisati o njemu) imati plaæu od 3 milijuna eura. Pazite i slijedeæe brojke – Farmar i Morrow 4, Favors 4,4., dok Vujaèiæu i Humprihesu istjeèe zajedno skoro 10 milijuna težak ugovor. Jedini koji æe uz Harrisa primati nešto veæi iznos je Travis Outlaw sa 7 milijuna dolara po sezoni.

I sada kada se svoje zbroji i oduzme, èelnici Netsa æe imati ogromni manevar za kupnju nekolicinu kvalitetnih igraèa koji æe dopuniti praznine u mladoj, talentiranoj ekipi. Nemojmo zaboraviti kako je Harris ovdje sa 27 godina proglašen veteranom ekipe, što i nije èudno kada dodamo 19-godišnjeg Favorsa, 23-godišnjeg Lopeza, godinu starijeg Farmara, po 25 imaju Humprhies i Morrow, a Outlaw i Vujaèiæ su godinu stariji. A primjerice najstariji igraè u ekipi je ‘teretni‘ Murphy sa 30 godina.

Kada se k tome dodaju dva mladiæa sa drafta, i roster dopuni sa 2,3 iskusnija igraèa dobivamo pravu kombinaciju koja æe se pobrinuti da momèad u Brooklynu poène gaziti sve redom i da osvoje prvenstvo. E, da to je druga želja, da za 2,3 godine osvoje prvenstvo, a isto tako, da ove godine se probiju kao 8 na Istoku i u playoffu u prvom krugu odmjere snage sa Miamijem.

Ok, neæu više pretjerivati, niti pisati o Netsima, niti potrebnim igraèima (makar je jasno da trebaju 2 bigmana, i jednog rasnog killera), veæ svima još jednom zaželjeti sretan, miran, veseo božiæ sa puno ljubavi i zdravlja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE