Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zadarsport: Beck se prikljuèio Rocketsima

Romel Beck, 201 cm visoki Meksièki šuter kojega je radi nediscipline iz Zadra potjerao tadašnji trener Aco Petroviæ, a Beck ga istoga optužio za rasne uvrede, prikljuèio se NBA momèadi Houston Rockets, nakon što se Rocketsima ozlijedio Rashad McCants. Prije dvije godine Beck je svojom igrom oduševio na Prvenstvu Amerike gdje je imao treæi najbolji postotak šuta od èak 59% postižuæi 20.3 koševa po utamici.

Nakon epizode u talijanskom Cimberio Vareseu, tadašnji direktor KK Zadar, Giuseppe Giergia dovodi ga u Zadar gdje je odigrao veæi dio pripremnih utakmica, no, u Francuskoj je na poziv Ace Petroviæa odbio s klupe uæi u igru. Tada Beck biva udaljen iz momèadi te suspendiran. Nakon toga je, prema rijeèima tadašnjeg predsjednika KK Zadra Kristijana Magaša, bez dozvole Upravnog odbora kluba pušten na dvomjeseènu posudbu u Tecos Guadalajaru u Meksiko gdje je i igrao.

Beck nakon isteka dvomjeseène posudbe odlazi u Dakota Wizardse (razvojna NBA liga). U Wizardsima je odigrao 16 utamica, a za 27 minuta u prosjeku ubacivao 15.9 koševa, a šut za tri održao je na odliènoj razini od èak 49.2%.

Beck je takoðer bio èlan Cleveland Cavaliersa tijekom NBA Ljetne lige (2008) koja se održavala u Las Vegasu. Za vrijeme Ljetne lige za Cavalierse u prosjeku postizao 10,4 koševa po utakmici za 20 minuta provedenih na parketu.

Iz Meksièke reprezentacije izbaèen je tijekom 2009 FIBA Americas turnira na kojemu je sudjelovao u neredima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE