Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zadnje promjene slobodnih igraèa prije lockouta

Zbog lockouta koji je od danas stupio na scenu vlasnici klubova nemaju moguænost potpisivanja slobodnih igraèa niti pregovaranja s njima. Zadnje promjene prije samog drafta su juèer uèinili u Miamiju te Golden Stateu. Prvaci Istoka æe i naredne sezone u momèadi imati Eddieja Housea dok su Warriorsi uspjeli zadržati Louisa Amundsona, dok su otpustili Jeffa Adriena.

Krilni košarkaš Warriorsa je prošle sezone bio na prosjeku od 4,3 poena i 4 skoka. Inaèe ovo mu je bila peta sezona u NBA karijeri, odigrao je 228 susreta regularne sezone za èetiri razlièite ekipe, Utah, Philadelphiju, Phoenix i Golden State. Za kraj dodajmo i reèenicu o otpuštenom Adrienu. Jeff je odigrao 23 utakmice u dresu Warriorsa, a u prosjeku bilježio 2,5 poena i isto toliko skokova.

Što se tièe Eddieja Housea, bivši braniè Celticsa je iskoristio klauzulu u svom ugovoru i produžio vjernost sa floridskom ekipom. Košarkaš koja ima iza sebe veæ 11 sezona u NBA ligi je u protekloj sezoni u regularnom dijelu odigrao 56 utakmica, a u prosjeku bilježio 6,5 poena.

Za kraj zapišimo još za dvojicu košarkaša koje smo spomenuli u odreðenim vijestima nakon drafta. Andre Miller, sada veæ bivši košarkaš Blazersa je bio dio razmjene u kojoj je Rudy Fernandez otišao k aktualnim prvacima. I još jedan košarkaš koji je prije samog drafta uspio riješiti svoju sudbinu je Tim Duncan. 36-godišnji košarkaš je aktivirao  klauzulu o posljednjoj godini  njegovog ugovora koji æe mu donijeti 21,2 milijuna godišnje plaæe, a nakon toga bit æe slobodan igraè, odnosno možda veæ i umirovljeni košarkaš.

Latest Posts

NE PROPUSTITE