Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zagreb lakoæom protiv Heliosa

Aktualni prvaci Hrvatske, košarkaši KK Zagreba nastavljaju sa dobrom formom. Nakon pobjede nad Zlatorogom u prošlom kolu ABA lige, te pobjede nad Žalgirisom u srijedu, Zagrebaši su upisali i treæu uzastopnu pobjedu u posljednjih tjedan dana.

U Domu Dražena Petroviæa momèad Vladimira Androiæa lakoæom je savladala slovenski Helios rezultatom 72:57. Od samog poèetka vidjelo se kako æe ovo biti jednosmjerna utakmica, što se na kraju uspostavilo jako toèno – Zagrebaši su vodili od prvog do zadnjeg trenutka utakmice.

Mravi u utakmicu ulaze serijom 7-0, a prednost od sedam koševa do kraja èetvrtine poveæavaju na deset (21:11). Nastavak igre ne donosi nikakve pomake na bolje za Domžale, štoviše, Zagreb odlièno otvara drugo poluvrijeme i veæ 24. minuti ima riješenu utakmicu i 19 koševa prednosti (45:26).

Takva dominacija Zagreba omoguæila je domaæem treneru da znaèajniju minutažu dodijeli igraèima sa klupe kako bi u èetvrtak što spremniji doèekali njemaèki Bamberg.

Igraè utakmice, Mario Kasun je u 23 minute postigao 20 koševa uz 5 skokova i 3 asistencije. Uz njega jedini dvoznamenkasti uèinak kod domaæina zabilježio je i Sean May sa 14 koševa.

Kod gostiju najviše su pokazali Blaž Èrešnar sa 10 koševa, te Drago Pašaliæ sa 11 koševa.

“Zagreb ima bolju momèad, mi smo igrali prestrašeno, bez hrabrosti pa nismo pružili dostojan otpor”, izjavio je slovenski trener Zmago Sagadin. “Razlika u kvaliteti je oèita, mi imamo problema u ABA ligi i svaka æe pobjeda za nas biti velika kao kuæa.

Na drugoj strani trener Zagreba nije krio zadovoljstvo i olakšanje ovom pobjedom.

“Konaèno jedna utakmica bez stresa. Ni jednog trenutka pobjeda nije bila upitna i zbog toga sam zadovoljan. Upozoravao sam igraèe pred utakmicu o èinjenici da je Partizan izgubio utakmicu u Laškom protiv Zlatoroga protiv kojeg smo se i mi muèili u prošlom kolu. Teško je igrati nakon euroligaškog gostovanja i sada je nakon ovog poraza Partizana puno jasnije koliko vrijedi naša pobjeda u Laškom. Danas smo tu pobjedu trebali potvrditi na utakmici protiv Heliosa i to smo napravili prilièno sigurno bez puno potrošnje”, izjavio je Androiæ.

Ovom pobjedom Zagreb je izjednaèio omjer pobjeda i poraza na 4-4 i zadržao osmu poziciju na tablici, dok je Helios novim porazom ostao i dalje prikovan za samo dno ljestvice gdje dijeli zadnju poziciju sa Zlatorogom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE