Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zagreb pronašao NBA pojaèanje

KK Zagreb je prema svemu sudeæi uspio pronaæi pojaèanje na poziciji razigravaèa. To nije Derrick Rose, kako se prije spominjalo, nego T.J. Ford, igraè sa 7 godina iskustva igranja u NBA ligi.

Iako još nema službene potvrde od strane kluba, ESPN javlja kako je do dogovora došlo i da æe Ford u narednim danima stiæi u Hrvatsku. Kao i veæina igraèa koji su potpisali ugovore s europskim ekipama, i on æe imati izlaznu klauzulu koja æe mu omoguæiti raskid ugovora i povratak u Ameriku nakon okonèanja lockouta u NBA ligi.

Ovaj brzi razigravaè sudjelovao je u nedjelju na humanitarnoj utakmici koju je organizirao igraè Chicago Bullsa John Lucas III. Nakon susreta je izjavio kako odlazi u Hrvatsku gdje æe se prikljuèiti ekipi u kojoj igra veæ igra Sean May, a to je Zagreb.

Ford je u NBA ligu stigao 2003. godine kada su ga èelnici Milwaukee Bucksa izabrali na draftu 8. izborom. Nakon dvije sezone u dresu Bucksa proveo je još dvije godine kao igraè Toronta te nakon toga prešao u Indianu za koju je igrao posljednje tri sezone. Prosjeèno je u karijeri postizao 11,4 poena i 5,9 asistencija po utakmici i vrlo bi vjerojatno te brojke bile i veæe da nije imao nekoliko ozbiljnijih ozljeda. Naime, nakon svoje rookie sezone, morao je propustiti cijelu jednu sezonu zbog ozljede kralježnice.

Sigurno je da æe Ford predstavljati veliko pojaèanje za Zagreb koji æe s njime tražiti dolazak na vrh ljestvice ABA lige. Zagrebu je pozicija razigravaèa bila jedna od kritiènih, jer osim Damira Mulaomeroviæa nemaju igraèa kojemu je glavni cilj razigrati ostatak momèadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE