Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zagrebaèki derbi u 10. kolu ABA lige

U sklopu 10. kola regionalne ABA lige moæi æemo vidjeti novi zagrebaèki derbi, ovog puta izmeðu Cedevite i Cibone. Nekoliko kilometara pored i tri sata kasnije æe naš aktualni prvak ugostiti slovensku Krku, dok æe HKK Široki pokušati ponoviti juèerašnji uspjeh Siene koja je slavila u ljubljanskim Stožicama.

Zlatorog – Hemofarm (petak, 20.00)

U dvoboju dviju mladih ekipa bolje je u sezonu krenula ona srpska, Hemofarm. Momèad iz Vršca se nalazi u ‘zlatnoj sredini’, dok na drugoj strani slovenski Zlatorog drži dno tablice. U slovenskom klubu štošta u proteklih mjesec dana nije valjalo, izuzevši iznenaðujuæe slavlje protiv favoriziranog Partizana. Sve to je rezultiralo smjenom trenera gdje je naš Ivan Sunara zamijenio dosadašnjeg trenera Radu Trifunoviæa. Da li æe to biti dovoljno da Zlatorog pred domaæom publikom sa povratnikom Vladimirom Paniæem iznenadi još jednu srpsku ekipu vidjeti æemo veæ danas naveèer.

Helios – Radnièki (subota, 16.00)

O susretu Heliosa i Radnièkog možemo reæi da je rijeè o dvije momèadi koje prati više manje pozitivan rezultatski niz. Naime Radnièki je upisao posljednje dvije pobjede, dok su izabranici Zmage Sagadina nakon slavlja protiv Crvene Zvezde u proteklom kolu pobijedili izravnog konkurenta za dno tablice, slovenski Zlatorog. Tako æe pritisak na pleæima mladih košarkaša Heliosa, za koje sve bolje igra naš Drago Pašaliæ, biti puno manji nego proteklih tjedana, što s pravom daje jednu dodatnu dozu optimizma u predgraðu Ljubljane za eventualno treæu pobjedu.

Cedevita – Cibona (subota, 17.00)

Derbi kola, odnosno utakmica za hrvatske sladokusce igrat æe se izmeðu dviju zagrebaèkih momèadi. Na jednoj strani stabilna Cedevita, u samom vrhu regionalne lige, s povjerenjem u rad svog trenera Dražena Anzuloviæa, te  na drugoj Cibona, ‘bez trenera’, koja nije uspjela angažirati Repešu na kormilu svog ‘raspadnutog’ broda. Meðutim stvari ipak nisu toliko crne, Cibona je i dalje u krugu najboljih momèadi, trenutno drži peto mjesto, i eventualnom pobjedom protiv Cedevite zauzela bi njihovu poziciju, odnosno ušla u takozvani elitni krug velike èetvorke.

Union Olimpija – Široki Wwin (subota, 18.00)

Union Olimpija si je polako zatvorila europska vrata. Imali su na dlanu moænu talijansku Sienu,u nekoliko navrata lomili susret, ali na njihovu žalost neuspješno. Olimpija je sigurno slomljena, jer usprkos svim problemima potiho su se nadali ulasku u Top 16, a sada je ta nada ostala iskljuèivo u rukama matematike i teorije, dok ju je praksa zasigurno veæ napustila. I kako æe sada reagirati slomljena Olimpija bez svog NBA igraèa, Dannyja Greena koji se vraæa preko bare? Sumnjati u talent i rad Saše Filipovskog je nepotrebno, rijeè je o mladom, ali dokazanom treneru koji zna što mu je èiniti u ovakvim situacijama, ali zasigurno mu neæe biti lako protiv hrvatske mladosti koja sasvim rastereæeno ide u ovaj susret tražeæi slovensko opuštanje, odnosno priliku za svoju petu pobjedu u ovoj regionalnoj sezoni.

Crvena Zvezda – Maccabi (subota, 18.00)

Maccabi nema puno vremena za odmaranje, sreæom raspored im je toliko naklonjen da ne trebaju mijenjati lokaciju. Nakon što su juèer izgubili u euroligaškoj konkurenciji protiv Partizana, sutra ih oèekuje veæ novi dvoboj u Pioniru protiv Crvene Zvezde. Dodajmo još kako æe obje ekipe biti hendikepirane za odlazak po jednog NBA igraèa. U redovima srpske ekipe nema više Adama Morrisona, dok na drugoj strani je klauzulu u ugovoru iskoristio Jordan Farmar vrativši se na onu stranu Atlantika.

Zagreb CO – Krka (subota, 20.00)

Zagrebaši su vidljivoj pozitivnoj atmosferi, ali nažalost to nisu uspjeli iskoristiti u posljednje dvije utakmice. U proteklom tjednu sa nes(p)retno izgubili protiv Radnièkog, dok su se u nedavnoj euroligaškoj utakmici protiv aktualnog europskog prvaka držali 25 minuta. A što se tièe dolazeæeg susreta Zagreb CO æe biti u subotu hendikepiran za NBA košarkaša, T.J. Forda koja se vratio u  ‘staro jato’.  Na drugoj strani Krkaši su doživjeli sliènu sudbinu kao i Zlatorog, smjenu trenera, na klupi je Nenada Trajkoviæa zamijenio poznati mladi slovenski trener Aleksandar Sekuliæ. Sekuliæ æe svoj debi doživjeti u vrlo teškoj, važnoj utakmici za obje ekipe, pogotovo za Zagreb kojem je nužna pobjeda kojom bi se barem na pogled nekako prikljuèio gornjem domu momèadi.

Buduænost – Partizan (nedjelja, 17.00)

Partizan je juèer skinuo veliki i važan skalp izraelskom Maccabiju. Pobjedom pred domaæom publikom, i to veæ 4. pobjedom u 7 odigranih susreta u Euroligi praktièki osigurali prolazak u drugi dio natjecanja. Zanimljivo æe biti vidjeti još jednu gostujuæu reakciju Partizanovih košarkaša nakon europskog emotivnog pražnjenja. Zadnji puta ih je to koštalo bodova u Laškom. Inaèe, moramo spomenuti kako æe Partizan odigrati susret bez Nikole Pekoviæa koji se vraæa u NBA, što æe na drugoj strani biti odlièna prilika za mladog Nikolu Vuèeviæa (odlazi u Ameriku nakon te utakmice) za još jednu fenomenalnu individualnu partiju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE