Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Žalgiris i CSKA do pobjeda u posljednjim sekundama

Danas su odigrana sva tri susreta skupine B Eurolige, i sva tri su nam pružila zanimljive dvoboje. Žalgiris i CSKA uspjeli su upisati pobjede u posljednjim sekundama, dok je Zagreb tijekom prvog poluvremena prijetio velikom Panathinaikosu koji je na kraju uvjerljivo slavio.

Skupina B

Žalgiris – Unicaja 67:65
(Weems 18p, 11sk, Popoviæ 11p; Fitch 18p, 6sk, Freeland 12p, 9sk)

Odigrana je uvodna utakmica skupine B u kojoj su se obraèunali Žalgiris i Unicaja u Litvi. Gosti slabo ulaze u utakmicu, promašuju prvih pet lopti i nakon tri minute se nalaze u zaostatku od 10:0. Kroz prvo poluvrijeme prednost je bila na strani domaæina i izgledalo je kao da utakmicu drže u svojim rukama. Weems je bio pokretaè svoje momèadi u prvom dijelu igre te se na veliki odmor otišlo sa 35:24 za Žalgiris.

U drugom poluvremenu stanje na parketu nešto se izmijenilo te je Unicaja uz dobru igru Luke Žoriæa na poziciji centra polako smanjivala zaostatak te nakon treæe èetvrtine bila u minusu od osam poena nakon èega se ušlo u veoma neizvjesnu završnicu u kojoj su sitnice odluèile pobjednika.

Tri minute prije kraja susret semafor je pokazivao 63:61 za domaæina, nakon èega Unicaja postiže dva lagana koša te prelazi u prednost. Sljedeæi napad Marko Popoviæ mirno pogaða dva slobodna bacanja i rezultat je ponovno poravnat. Koš za pobjedu postigao je Sonny Weems zakucavanjem, nakon èega su obje strane promašile šuteve u sljedeæim napadima i na semaforu je ostalo 12 sekundi te je lopta bila za Unicaju. Lopta je došla u ruke Kristapsa Valtersa èiji pokušaj u posljednjim sekundama nije prošao kroz obruè.

Weems je predvodio Litavce sa 18 poena i 11 skokova, 11 poena ubacio je Popoviæ, a 10 poena i 3 asistencije upisao je Ty Lawson. Žalgiris je ovom pobjedom došao do omjera 2-5 èime se vratio u utrku za prolazak u Top 16.

U redovima španjolske momèadi najviše je pokazao Gerald Fitch sa 15 poena i 6 skokova, 11 poena i 8 skokova upisao je Luka Žoriæ, dok je Hrvoje Periæ zadržan na 4 poena i 5 skokova. Unicaja je sada na omjeru od 3 pobjede i 4 poraza i preostaje im velika borba u posljednja 3 kola za prolazak dalje.

Brose Baskets – CSKA 78:81
(Slaughter 21p; Krstiæ 20p, Khryapa 19)

Nakon uzbudljive utakmice na otvaranju skupine B, na red su došli njemaèki i ruski predstavnici. CSKA je u susret ušao kao veliki favorit, ali Brose se pokazao kao tvrd orah i nešto sreæe im je nedostajalo da upiše veliku pobjedu. Domaæini su bolje otvorili susret i poveli sa 8:2, no CSKA je uskoro vraæa i preuzima vodstvo koje do isteka prve èetvrtine iznosi 7 poena, jednako kao i na kraju poluvremena.

U treæoj èetvrtini obrane se igraju nešto slabije te ekipe lagano dolaze do poena. Brose se držao veoma blizu, stalno su bili na jedan ili dva koša zaostatka što znaèi da nas je èekala uzbudljiva završnica susreta. Minutu prije kraja utakmice Tucker ubacuje koš i Brose prelazi u vodstvo 78:77. U sljedeæem napadu CSKA hvata dva skoka u napadu nakon èega Nenad Krstiæ odlazi na liniju slobodnih bacanja i pogaða samo jedno bacanje te je rezultat izjednaèen. Sljedeæi napad njemaèka momèad prvo promašuje, ali hvata skok u napadu i ima još 30 sekundi do kraja utakmice. Drže loptu do kraja napada ali ju i gube te u posljednjoj sekundi utakmice Miloš Teodosiæ postiže tricu za pobjedu CSKA uz konaèan rezultat 81:78.

Krstiæ je ubacio 20 poena, Viktor Khryapa 19, uz 7 skokova i 5 asistencija dok je junak veèeri, Teodosiæ upisao 12 poena i 5 asistencija. CSKA je nastavio niz neporaženosti u Euroligi i nalaze se na omjeru 7-0 i siguran su putnik u sljedeæu fazu natjecanja.

Domaæine je predvodio Marcus Slaughter sa 21 poenom, 11 poena postigao je Anthony Tucker, a 10 Anton Gavel. Brose ovom pobjedom ostaje na dvije pobjede i izjednaèava se sa Zagrebom i Žalgirisom koji æe voditi veliku borbu za prolazak u Top 16.

Panathinaikos – Zagreb 94:76
(Batiste 18p, 9sk, Logan 13p; Mulaomeroviæ 18p, Simon 15p)

Zagreb je na kraju upisao uvjerljiv poraz iako su u prvom poluvremenu vodili i dali za naslutiti da bi moglo doæi do iznenaðenja, ali ipak u drugom dijelu igre stvari su došle na svoje mjesto i Grci su upisali oèekivanu pobjedu. Tijekom prvih 20 minuta momèadi su se èesto izmjenjivale u vodstvu i slobodnim bacanjem Seana Maya Zagreb odlazi na veliki odmor s jednim poenom prednosti, 49:48.

Panathinaikos u drugom dijelu treæe èetvrtine poèinje igrati nešto èvršæu obranu i rade seriju 12-0 te tako odlaze na dvoznamenkastu prednost koju Zagreb više nije mogao dostiæi. Na otvaranju posljednje èetvrtine domaæini rade novu seriju, 9-0, te na taj naèin osiguravaju pobjedu koja je na kraju iznosila 94:76.

U grèkoj momèadi najviše je pokazao Mike Batiste sa 18 poena i 9 skokova za 22 minute igre, David Logan i Nick Calathes ubacili su po 13 poena, dok je Romain Sato pridodao 12 poena. Ovo je peta pobjeda Panathinaikosa kojom su potvrdili prolazak u daljnju fazu natjecanja.

Zagrebaše je predvodio Damir Mulaomeroviæ sa 18 poena, Krunoslav Simon ubacio je 15 poena, a amerièka pojaèanja, Ford i May svaki po 12. Iako je prijetio, Zagreb je upisao peti poraz i s omjerom 2-5 su izjednaèeni sa Žalgirisom i Brose Basketsom te im do kraja ove faze natjecanja ostaju dvoboji sa CSKA, Unicajom i Žalgirisom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE