Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zamjena domaćinstava, Grizzliesi traže prvu pobjedu

I večeras će se odigrati tri utakmice NBA doigravanja. Nakon uvodna dva susreta, svi dvoboji mijenjaju domaćinstva, tako da će Clippersi i Heat pokušati doći do trećih pobjeda u gostima, dok će se Bullsi i Netsi boriti za prednost od 2-1 u seriji.

Milwaukee Bucks – Miami Heat (0-2)  01.00

Nakon dvije utakmice u Miamiju, branitelj naslova u Milwaukee dolazi s čistih 2:0. Nakon vrlo lagane pobjede u prvoj utakmici, Miami se morao malo više potruditi za drugu, no pobjeda nije bila u opasnosti. Tri četvrtine su se Bucksi držali sasvim solidno, te se u zadnjih 12 minuta ušlo sa samo plus tri za Heat (68:65). Pobjednik je riješen u prve tri minute zadnje četvrtine, kada Miami radi seriju 12:0 i odlazi na plus 15. Do kraja utakmice najviša prednost je bila 19 koševa razlike. Klupa Miamija je odigrala važnu ulogu u pobjedi. Predvođeni Chrisom Andersenom postigli su 36 koševa, a najveći dio u prijelomnom dijelu utakmice. Najbolji strijelac Heata je bio Dwyane Wade s 21 košem, dok je LeBron James dodao 19 koševa. Kod poraženih Bucksa najbolji s 21 košem je bio Ersan Ilyasova, a bekovski dvojac Monta Ellis i Brandon Jennings je totalno podbacio s ukupno 15 koševa, a iz igre su  kombinirano gađali 5-22. Večeras će morati biti na vrlo visokom nivou, ako žele ostvariti pobjedu. Mišljenja smo da će to biti vrlo teško, jer Miami kao da ovu seriju igra s “pola gasa”, tek malo pojača ritam kad Bucksi zaprijete.

Prednost ide na stranu Miamija, koji čini se ima najlakši posao u prvom krugu playoffa.

Chicago Bulls – Brooklyn Nets (1-1)  02.30

Nakon vrlo lagane pobjede u prvoj utakmici i zabijenih 106 koševa, Brooklyn Netsi su u drugom meču osjetili dobru,staru obranu Bullsa. Chicago je pobjedom 90:82 napravio “brejk” i sada ima prednost u seriji, a slijede dvije utakmice u Chicagu. Netsi su tijekom utakmice vodili jednom s dva razlike i to je bilo sve od njihovog vodstva. Chicago je potpuno kontrolirao utakmicu, a presudna je bila treća četvrtina koju su gosti dobili s 22:11. Limitirati domaću momčad u playoffu na samo 11 koševa u cijeloj četvrtini, znači odigrati savršenu obranu. Bullsi su imali pet dvoznamenkastih igrača, od kojih je najbolji s 15 koševa i 10 skokova bio Luol Deng. Kod poraženih domaćina se istaknuo Brook Lopez s 21 postignutim košem. U večerašnjoj utakmici također možemo očekivati tvrdu utakmicu, jer Bullsi u svojoj dvorani niti neće dozvoliti drukčiji stil igre. Prednost Chicaga leži pod košem gdje će najveće uzdanice biti Carlos Boozer i ponajbolji obrambeni igrač lige Joakim Noah koji vuče ozljedu stopala, no zaigrati će večeras. Kod Netsa se najviše očekuje od Derona Williamsa koji na poziciji playa nema adekvatnog čuvara, te bi mogao biti prevaga ako ga krene šut.

U ovoj izjednačenoj utakmici malu prednost dajemo Bullsima,koji igraju bolju obranu od Netsa.

Memphis Grizzlies – Los Angeles Clippers (0-2) 03.30

Večeras će se promjena domaćinstva dogoditi i u susretu Memphisa i L.A. Clippersa. U prve dvije utakmice ekipa iz Los Angelesa upisala je dvije pobjede, što dovoljno govori o važnosti ove utakmice za Memphis. Ako večeras izgube, gube gotovo sve šanse za povratak i proboj u drugi krug doigravanja, dok pobjeda umiruje navijače i igrače jer bi njome znali da mogu svladati Clipperse i da imaju šanse za prolazak dalje. U prvoj utakmici izgubili su rezultatom 112:91, a u drugoj s manjom razlikom, 93:91. Druga utakmica bila je veoma izjednačena, a u posljednjim minutama stvar je u svoje ruke preuzeo Chris Paul postigavši 8 zadnji poena svoje ekipi, uključujući polaganje u zadnjoj sekundi za pobjedu. Paul je utakmicu završio s 24 poena i 9 asistencija, a dobar je bio i Blake Griffin s 21 poenom i 8 skokova. Sjajnu utakmicu za Grizzliese odigrao je Mike Conley koji je ubacio 28 poena i podijelio 9 asistencija, ali nažalost po njih to nije bilo dovoljno. Više se očekuje od Zacha Randolpha, koji je ubacio 13 poena uz 8 skokova, no da bi Grizzliesi pobijedili trebaju veći doprinos od njega. Istina, imao je problema s prekršajima u ovoj utakmici, no očigledno je da Z-Bo nije u optimalnoj formi te da neće biti glavna napadačka uzdanica ekipe u ovom dvoboju.

Ključna utakmica, pobjedom bi Clippersi gotovo osigurali prolazak dalje, dok bi Memphis eventualnim slavljem vratio neizvjesnost u ovaj dvoboj i pokazao da još nije “za odstrel”. Prednost ćemo dati Memphisu jer ove dvije ekipe su vrlo izjednačene i vrijeme je da Grizzliesi upišu pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE