Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zanimacije Bradleyja: Stoka, konji, politika i NBA finale

Veliki navijaè Dallas Mavericksa u finalnoj seriji NBA doigravanja bit æe 39-godišnji umirovljeni centar Shawn Bradley, uz Manutea Bola i Gheorghea Muresana najviši košarkaš u povijesti NBA lige.

“Kad su Mavericksi igrali finale s Miamijem 2006. godine, bio sam deprimiran. Dogodilo se to taman sezonu nakon što sam se umirovio. Ovaj æu put uživati daleko više” rekao je drugi pick NBA drafta iz 1993. godine (izmeðu Chrisa Webbera i Anferneeja Hardawaya), koji je za Dallas igrao od 1997. do 2005. godine.

Danas Bradley uživa u mirovini nakon sportske karijere tijekom koje je uprihodio 70 milijuna dolara. Premda je bio predmet sprdnje košarkaških navijaèa i analitièara, koji su ismijavali lakoæu kojom su mu daleko niži igraèi zakucavali u lice, ušao je u povijest kao jedan od najboljih blokera svog vremena.

Danas je prirodna nakaza, kako se sam obièavao nazivati, kauboj. Posjeduje ranè s 350 grla stoke. Jasno, nije baš jednostavno pronaæi konja na kojemu bi Bradley, njemaèki reprezentativac s Eurobasketa u Turskoj 2001. godine, mogao jahati.

“Još je veæi izazov pogoditi pravo sedlo. Imam radnika koji mi pomaže podesiti ga. Što se tièe konja, na one ispod 160 centimetara visine niti se ne pokušavam popeti.”

Puno vremena takoðer Bradley provodi uz šestero svoje djece, a bavi se i mnogobrojnim humanitarnim aktivnostima.

Takoðer i dalje ima politièkih ambicija. Natjecao se kao republikanski kandidat prošle jeseni za mjesto u Zastupnièkom domu Senata Savezne države Utah. Izgubio je jer se povukao iz predizborne kampanje zbog oèeve smrti. Dopušta moguænost ponovnog ulaska u politièku utakmicu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE