Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zanimljive NBA činjenice koje sigurno niste znali (DRUGI DIO)

Raptorsi nisu bili prva košarkaška ekipa u Torontu
Vjerovali ili ne, Raptorsi i Vancouver Grizzliesi nisu bili prve NBA momčadi iz Kanade. Ta čast pripada Toronto Huskiesima, jednoj od prvih momčadi u NBA ligi. Međutim, u tom se trenutku Kanada pokazala lošim košarkaškim tržištem jer su Huskiesi trajali samo jednu sezonu, imali su skor 22-38 i nisu se plasirali u playoff.

vince carter

Muggsy Bogues (160 cm) je najniži igrač koji je ikad igrao u NBA ligi. Gledajući na činjenicu kako je na sveučilištu Wake Forest tijekom četiri sezone prosječno postizao samo 8,3 poena uz 6,6 asistencija, ne bi se moglo pomisliti da je izabran u prvom krugu NBA drafta.

Washington Bulletsi su ga odabrali 12. cjelokupnim odabirom na draftu 1987. godine. Muggsy je imao sasvim solidnu 14-godišnju karijeru, bio je odličan obrambeni igrač i asistent (7,6 asistencija po utakmici u karijeri).

Kao član Fab Fivea sa sveučilišta u Michiganu, Chris Webber bio je apsolutno dominantan na parketu. U dvije sezone s Wolverinsima prosječno je bilježio 17,4 poena i 10 skokova po utakmici. Orlando Magic ga je izabrao prvim ukupnim odabirom na NBA draftu 1993. godine i odmah ga trejdao u Golden State Warriorse za Anfernee “Penny” Hardawayja. Malo ljudi zna da Warriorsi nisu draftirali budućeg člana Kuće slavnih.

Pravo ime Ray Allena je Walter.

Pau Gasol je upisao medicinski fakultet i želio je postati doktor medicine.

Prije nego što je olujom “preuzeo” NBA, Wilt Chamberlain bio je jedan od članova legendrnih Harlem Globetrottersa. S ekipom je proveo samo godinu dana, a 9. ožujka 2000. godine su umirovili njegov dres s brojem 13.

wilt-chamberlain-territorial-pick

Celticsi su izgubili finale samo jednom s Billom Russellom u momčadi. Izgubili su od St. Louis Hawksa predvođenih Bobom Pettitom 1958., rezultatom 4-2. Kako? Pa, sigurno da je Russellova ozljeda iz treće utakmice utjecala na to.

bill russell-wilt chamberlain-najbolji-nedraftirani-igraci-u-povijesti

Isiah Thomas postigao je 16 poena u 94 sekunde, a ipak je izgubio utakmicu.

Njegovi Detroit Pistonsi igrali su s New York Knicksima petu odlučujuću utakmicu prvog kruga doigravanja 1984. godine, a Zekeu je uspio ovaj podvig kako bi izforsirao produžetak, no Knicksi su na kraju uspjeli pobijediti.

isiah-thomas-michael-jordan

Relativno nepoznata NBA legenda ima najbolji postotak u karijeri s linije slobodnih bacanja.
Prvo mjesto na vječnoj listi pripada bivšem sjajnom razigravaču Cleveland Cavaliersa Marku Priceu, koji je karijeru završio s čak 90,4 posto s linije slobodnih bacanja.

pricecavs-mark-hall-of-fame

Latest Posts

NE PROPUSTITE