Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zanimljivi dvoboji unutar konferencija, Washington ide po prvu pobjedu

NBA liga ne posustaje, nakon sinoćnjih 12 utakmica, večeras na rasporedu je 8 susreta. Nema izrazito jakih utakmica, no treba obratiti pozornost na dvoboj sa Zapada između Dallas Mavericksa i Los Angeles Lakersa, dok na Istoku igraju Milwaukee Bucksi i Chicago Bullsi. A možda je konačno došlo vrijeme i da Washington upiše prvu pobjedu, na svome terenu dočekuju Charlotte Bobcatse.

Washington Wizards (0-10) – Charlotte Bobcats (6-5) 01.00

Washington u ovaj susret ulazi kao jedina ekipa koja nije osjetila slast pobjede u ovoj sezoni. Katastrofalan napad koji je s 88,2 poena po susretu na zadnjem mjestu po efikasnosti u ligi uz jednako katastrofalan postotak šuta od 40% je glavni razlog poraza u svakoj utakmici. Igraju bez ideje, bez Walla nemaju nikakvu organizaciju napada, dok se rookie Bradley Beal i Jordan Crawford natječu tko će više lopti šutnuti.

Obrana je solidna na jedanaestom su mjestu po broju primljenih poena po utakmici, ali dok napad ne počne funkcionirati ne mogu se nadati nekim boljim rezultatima. Večeras im stiže ekipa kojoj su se prošle sezone svi izrugivali. Charlotte Bobcatsi na početku ove sezone nimalo ne izgledaju kao tim iz prošle sezone koji je sakupio svega 7 pobjeda iz 66 odigranih utakmica. Ove sezone su mnogo ozbiljnija momčad, predvode ih mladi bek Kemba Walker i pojačanja s početka sezone Ramon Sessions i Ben Gordon, dok veliku podršku imaju i u rookieju Michaelu Kidd-Gilchristu.

Bit će ovo utakmica s malo poena, a blagu prednost ipak dajemo Bobcatsima koji su mnogo ozbiljnija ekipa nego prošle sezone.

Philadelphia 76ers (7-5) – Oklahoma City Thunder (9-4) 01.00

Zanimljivu će utakmicu večeras odigrati Philadelphia i Oklahoma. Najbolja obrana protiv drugog najboljeg napada lige.

Philadelphia je neočekivano lako izgubila prošlu utakmicu protiv Clevelanda, a razlog poraza je loš šut od 36% iz igre. Kao i prethodnih sezona, krasi ih disciplina u obrani, trenutno su najbolja obrambena ekipa u ligi. Obrana im nije problem, no to se ne može reći za napad koji je na samom dnu ljestvice ekipa po efikasnosti, postižu samo 89,8 poena po utakmici, i samo je Washington lošiji od njih u tom segmentu.

Večeras ugošćuju ekipu Oklahome, drugi najbolji napad lige koji u prosjeku postiže 102,8 poena po utakmici. Iako Oklahoma pobjeđuje, ove sezone ne pružaju onakve partije kakve se od njih očekuju. U Philadelphiju dolaze nakon poraza 108:100 od Bostona u prošloj utakmici, u kojoj je Durant postigao 29 poena, Westbrook 26 i Ibaka 17, što na kraju nije bilo dovoljno da se porazi iskusni Boston.

U utakmici između najbolje obrane i jednog od najboljih napada prednost dajemo Oklahomi.

Atlanta Hawks (7-4) – Los Angeles Clippers (8-4) 01.00

Ovo je drugi susret ove sezone između ova dva rivala, u prvom meču su kao pobjednici izašli Clippersi rezultatom 89:76. Atlanta igra solidno u dosadašnjem dijelu sezone, trenutno imaju solidan omjer od 7 pobjeda i 4 poraza. Glavni adut im je vanjski šut koji ih zasad služi odlično, ali taj šut ih neće uvijek služiti i samo je pitanje trenutka kad će zakazati. Glavne zvijezde Josh Smith i Al Horford ne igraju onako kako se od njih očekuje, posebno Smith koji ove sezone nikako da nađe pravu formu i konstantu, kojom bi omogućio Atlanti da ne ovisi samo o vanjskom šutu.

Clippersi u večerašnji dvoboj ulaze nakon teškog gostovanja i poraza u Brooklynu od Netsa 86:76. Clippersi su bili ekipa s najboljom formom u ligi, imali su šest uzastopnih pobjeda, ali su sad nanizali dva uzastopna poraza, prvo protiv Oklahome pa protiv Netsa sinoć. Ove sezone igraju odlično, a razlog tome je što imaju najveću širinu od svih ekipa u ligi. Chris Paul i Blake Griffin imaju jaku podršku s klupe koju predvodi Jamal Crawford koji je sa svojih nešto više od 19 poena po susretu prvi strijelac ekipe.

Uz mali broj poena očekujemo i pobjedu Clippersa jer su bolji tim od Atlante.

Miami Heat (9-3) – Cleveland Cavaliers (3-9) 01.30

Aktualni prvaci nanizali su tri uzastopne pobjede, protiv Nuggetsa, Sunsa i Bucksa te se nadaju taj niz produžiti večeras kada im u goste dolaze Cleveland Cavaliersi. Ekipa Heata imala je manjih problema s ozljedama, LeBron James i Dwyane Wade bili su upitni za prošle nastupe, ali ipak su sudjelovali u igri te se očekuje da su ti problemi iza njih. U sjajnoj formi je Chris Bosh koji je protiv Bucksa upisao 24 poena i 18 skokova, dok su po 28 poena ubacili Wade i James. Kada je “veliki trojac” tako raspoložen, teško ih je zaustaviti.

Cavaliersi će pak još oko mjesec dana biti bez svog najboljeg igrača Kyriea Irvinga, što će se osjetiti na rezultatima. Ipak, i bez svog prvog igrača odigrali su dvije vrlo dobre utakmice, protiv 76ersa, koje su svladali 92:83, i Magica, od kojih su izgubili 108:104. Fantastično igra Anderson Varejao, a i Dion Waiters pokazuje sav svoj potencijal. To ipak nije dovoljno da ostvare značajniji uspjeh ove sezone, no sigurno je da ekipa ima blistavu budućnost.

Miami bi trebao bez većih problema slaviti u ovoj utakmici.

Dallas Mavericks (7-6) – Los Angeles Lakers (6-7) 02.30

Iznimno zanimljiv dvoboj bit će odigran u American Airlines Centeru gdje će Mavericksi ugostiti Lakerse. Dallas može biti zadovoljan trenutnim omjerom 7-6, prvenstveno ih razloga što je on ostvaren bez sudjelovanja njihovog najboljeg igrača, Dirka Nowitzkog. U njegovom odsustvu istaknuo se O.J. Mayo, koji je preuzeo prvo ime u napadačkom dijelu igre momčadi. Prošlu je utakmicu ubacio 27 poena Knicksima i bio meðu zaslužnijima za pobjedu 114:111. Mavsi igraju vrlo dobro kod kuæe i nitko ne može unaprijed upisati pobjedu protiv njih, čak i kada nema sjajnog Nijemca u momčadi. Lakersi su na sličnom omjeru, 6-7, ali sigurno nitko ne može biti zadovoljan time. Ekipa u gostima igra vrlo loše i trebat æe još neko vrijeme da Mike D’Antoni prenese na igrače svoju filozofiju napadačke igre. U prošle dvije utakmice upisali su dva poraza, oba na gostovanju, ali ono što je zabrinjavajuće je loša igra pojedinaca, prije svih Paua Gasola koji ne igra dobro niti na jednom kraju terenu. Jedina konstanta je Kobe Bryant, koji je u posljednjim utakmicama preuzeo najveći dio odgovornosti na sebe, ali to može biti i kontraproduktivno jer ostatak ekipe nije dovoljno uključen u igru. Ipak, vjerojatno je samo pitanje vremena kada će se “kockice” posložiti i kada će Lakersi zaigrati onako kako se od njih očekuje.

Lakersi imaju kvalitetniju momčad, ali zbog slabe igre u gostima i problema u igri, prednost ćemo dati Dallasu.

Milwaukee Bucks (6-4) – Chicago Bulls (5-6) 03.00

Ovo nije bio najbolji tjedan za Buckse koji će protiv Bullsa na domaćem terenu probati izbjeći svoj treći uzastopni poraz. Bucksi su prvo u ponedjeljak poraženi od Bobcatsa 102:98, a u srijedu su izgubili nakon produžetaka od Miamija rezultatom 113:106. Bucksi su zaostajali 18 razlike , ali su uz pomoć rookieja Johna Hensona (17 poena, 18 skokova) uspjeli izboriti produžetke. Monta Ellis zabija oko 20 poena po utakmici ove sezone, no nada se boljoj utakmici nego u srijedu kada je zabio tek 9 poena. Bullsi su izgubili 3 utakmice za redom po prvi put nakon ožujka 2010. kada su izgubili 10 utakmica za redom. Isto tako, Bullsi po prvi put u dvije godine imaju omjer pobjeda i poraza ispod 50% i nikako ne izgledaju uvjerljivo na terenu. Igra momčadi je daleko od razine na kojoj su igrači prošle sezone kada su imali najbolji omjer na Istoku, a u ovom trenutku jedino Luol Deng i Joakim Noah igraju na relativno zadovoljavajućoj razini.

Bullsi su u lošoj formi i Bucksi bi večeras to lako mogli iskoristiti kod kuće, stoga laganu prednost dajemo njima.

Sacramento Kings (3-9) – Utah Jazz (7-6) 04.00

Domaćini su trenutno najgora momčad Zapada, a jedina momčad koja im je blizu su Hornetsi. Kingsi su izgubili šest od posljednjih sedam utakmica, a jedina pobjeda u tom periodu je bila na domaćem terenu protiv Lakersa u srijedu navečer. Njihov je najveći problem taj da osim Marcusa Thorntona nemaju igrača kojem bi mogli dati loptu u ključnim trenutcima. Nekada je taj igrač za Kingse bio Tyreke Evans, ali on igra loše ove sezone, pa Kingse čeka jedna od najtežih sezona u zadnjih par godina. S druge strane, Utah igra solidno, a promjena početne petorke bi večeras mogla pokazati svoje dobre strane. Naime, Kingsi su slaba skakačka momčad, a njima će se suprotstaviti trolist Millsap Favors – Jefferson. Al Jefferson je ove sezone preuzeo momčad na sebe i uz double-double prosjek je jedan od ponajboljih visokih igrača lige. Postoji mogućnost za Jazz neće igrati prvi playmaker Mo Williams nakon što je ozlijedio zglob u petak.

Utah je favorit protiv slabašnih Kingsa iako igraju u gostima.

Golden State Warriors (7-6) – Minnesota Timberwolves (5-6) 04.30

Golden State je u petak izgubio od Denvera rezultatom 102:91, iako su prije te utakmice izašli kao pobjednici u 4 od posljednjih 5 utakmica. David Lee je u porazu upisao 21 poen i 10 skokova, no poraz je bio neizbježan nakon što je Barnes ubacio tek 4 poena, a prvi strijelac momčadi Stephen Curry je zabio tek 6 poena iako je prije utakmice imao prosjek od 19,3 poena po utakmici. Pozitivna je stvar ta da su Carl Landry (19 koševa, 8 skokova) i Jarrett Jack (17 koševa) odigrali dobre utakmice s klupe za Warriorse. Gosti imaju problema s ozljedama, ali dobra je stvar povratak Kevina Lovea koji u svoje prve dvije utakmice u sezoni ima prosjek od 29 poena i 13,5 skokova po utakmici. Treba vidjeti može li Love pomoći ekipi da uzvrati Warriorsima za poraz od prošlog tjedna kada on nije ni bio u sastavu. U večerašnjoj utakmici će mu trebati i pomoć srpskog centra Nikole Pekovića u borbi s visokim igračima Golden Statea.

Prednost dajemo Golden Stateu zbog domaćeg terena, ali Minnesota ima šanse u večerašnjem susretu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE