Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zanimljivo ljeto pred Pacersima

Jedna od najljepših priča tekuće NBA sezone za jednog od glavnih aktera ima i hrvatskog košarkaša. Indiana Pacersi svojom su fantastičnom sezonom šokirali sve američke analitičare i skoro učinili ono što nitko nije uspio već osam godina. Za one malo manje upućene, Indianina priča kreće prije točno godinu dana.

Najveća zvijezda te dugogodišnji alfa i omega tadašnjih Pacersa ponovno nije uspio. Paul George je opet gledao u leđa svom velikom rivalu. Iako rezultatski blizu u svakoj od četiri utakmice, Pacersi su s 4-0 pometeni od Cleveland Cavaliersa te se oprostili od doigravanja već na samome početku. LeBron James po četvrti je put bio bolji od Georgea u međusobnim playoff okršajima. Tada je George odlučio tome stati na kraj, te preselio u Zapadnu konferenciju i ujedinio snage s Russellom Westbrookom i Carmelom Anthonyjem. Indiana je od Oklahome u toj razmjeni dobila tada vrlo podcijenjene Domantasa Sabonisa i Victora Oladipa. Između ostaloga, kasnije je za Pacerse potpisao i naš Bojan Bogdanović.

Malo je tko na početku sezone davao Indiani realne šanse. Ipak, Nate McMillan i njegovi momci su vjerovali, a to je bilo ono presudno. Pacersi su postali prava klapa, momčad u kojoj je svatko znao svoju ulogu. Tako dobar kolektiv u NBA košarci obično izbaci i vođu iz sjene, a to je za Indianu bio Victor Oladipo. Napredak koji je popularni Vic ostvario otkad se riješio Westbrooka je nestvaran te će biti prava nepravda ako upravo on ne dobije Most Improved Player nagradu. Pacersi su sezonu završili iznad svih očekivanja na petom mjestu, a kao “nagradu” za veliki uspjeh u playoffu ih je dočekao najgori mogući poklon, LeBron James. Povremeni promatrač pomislio bi da su Pacersi podvili rep i odustali bez prave borbe (kao što će kasnije učiniti prvoplasirani Raptorsi). Ipak, to nije bio slučaj. Pacersi su došli nikad bliže tome da postanu prva momčad koja je izbacila Kralja već u prvoj rundi doigravanja. Nažalost po McMillana i njegove momke, Cavsi su u odlučujućoj sedmoj utakmici jednostavno bili prejaki.

Nakon ovakve sezone Pacersi će biti pod velikim povećalom javnosti. Pred generalnim menadžerom Kevinom Pritchardom stoji odluka koja će odrediti smjer franšize u nadolazećim godinama. Pritchard bira između pojačavanja trenutne momčadi s nekoliko timskih igrača koji bi ovu Indianu digli na malo veći nivo ili razmjene u kojoj bi u Indianu stigla neka od superzvijezda. Pacersi su jako tanki na poziciji krila u kojoj je trenutačno starter naš Bogdanović. Ako bi se Pritchard išao pojačavati najizglednije bi bilo dovesti neku od zvijezda baš na tu poziciju, a kao najrealniji kandidat spominje se upravo Paul George! Pritchard je pak napomenuo kako će u sve važne odluke oko slaganja momčadi uključiti Oladipa:

“Victor je odradio fantastičnu sezonu što mu apsolutno daje za pravo da mi savjetuje koga da dovedem u momčad. Orijentirat ćemo se po tome tko će najbolje izgledati u tandemu s Oladipom, ja i Victor ćemo obaviti jako puno razgovora na tu temu”

Pritchardovi potezi definitivno će jako zanimati novog izbornika hrvatske reprezentacije Dražena Anzulovića. Naime, klupski će status Bojana Bogdanovića definitivno morati biti razriješen jako brzo kako bi mogao nastupiti za reprezentaciju u nadolazećem kvalifikacijskom ciklusu. Bogdanović je na jako dobrom ugovoru koji pogoduje Pacersima u eventualnim trade kombinacijama te je on igrač koji će privući određen interes ostalih GM-ova. Pacersi će biti agresivni i na tržištu nezaštićenih slobodnih igrača te u momčad pokušati privući mlade i talentirane igrače kao što su Jabari Parker i Marcus Smart.

Pacerse zasigurno čeka zanimljivo ljeto, nadamo se s pozitivnim raspletom za našu reprezentaciju i izbornika Anzulovića pred dvije krucijalne utakmice.

Latest Posts

NE PROPUSTITE