Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zapad slavio na krilima Bryanta

Kobe Bryant nije dozvolio da u njegovom Staples Centeru glavna uloga pripadne bilo kome drugome. Zvijezda LA Lakersa je na domaæem parketu predvodila Zapad do pobjede nad Istokom 148-143 u 60. izdanju NBA All-Stara.

Zapad – Istok 148-143
(Bryant 37k, 14 s, Durant 34k / James 29k, 12s, 10a, Stoudemire 29k)

Bryant je s 37 poena i 14 skokova za manje od 30 minuta igre zaslužio nagradu za najkorisnijeg igraèa (MVP) All-Star utakmice, èetvrtu takvu u svojoj karijeri. Ujedno je ostao samo pet poena “prekratak” za rekordnim uèinkom Wilta Chamberlaina koji je 1962. ubacio 42 koša. Èetvrtim je MVP-trofejom izjednaèio rekord Boba Pettita.

Nagradu za MVP-a mu na koncu nije mogao uzeti ni LeBron James, najveæa zvijezda u suparnièkom dresu. Košarkaš Miami Heata je utakmicu završio s triple-double uèinkom, 29 poena, 12 skokova i deset asistencija. U posljednjoj je èetvrtini, u koju je Istok ušao s minusom od 14 poena (117-100), ubacio 14 koševa i bio glavna figura u ublažavanju poraza, ali nije uspio svoju momèad odvesti do potpunog preokreta.

“Èovjeèe, sretan sam što se taj lik vraæa kuæi sa mnom” rekao je nakon Jamesove sjajne dionice njegov suigraè iz Miamija Dwyane Wade.

Zvijezda veèeri, meðutim, ipak nije bio James veæ Bryant koji je odbacio prièu kako je bio posebno motiviran pokazati da je još uvijek bolji od mnogih mladih igraèa na jednoj i drugoj strani.

“Uopæe nisam optereæen time u ovoj fazi svoje karijere. Važno je da nastavimo stvarati mlade zvijezde i da ja siðem sa scene. U ovom mi je trenutku bitno jedino da sam zdrav, da igram dobro i da nakon 15 godina i dalje radim prave stvari” rekao je Kobe.

A jedna od mladih zvijezda u njegovoj momèadi u nedjelju naveèer je bio i Kevin Durant koji je s 34 poena bio najveæa pomoæ Bryantu. James je, pak, najuèinkovitijeg suradnika imao u Amar’eu Stoudemireu koji je revijalnu utakmicu takoðer zakljuèio s 29 koševa.

Spomenimo i da je trener Istoka Doc Rivers u jednom trenutku u petorki na terenu držao svu èetvoricu svojih igraèa iz Bostona (Rondo, Garnett, Pierce, Allen) što mu je donijelo velike zvižduke Staples Centera. No, jedna je legenda Celticsa ipak zaradila ovacije. Radi se o Billu Russellu koji je prošli tjedan postao prvi èlan NBA lige koji je dobio predsjednièku Medalju slobode.

Latest Posts

NE PROPUSTITE