Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zapoèinje Finale, prva utakmica kod Thundera

Veliki obraèun je pred vratima. Noæas zapoèinje serija koja æe odluèiti novog NBA prvaka, a kandidati su Oklahoma City Thunder i Miami Heat. Oklahoma ima prednost domaæeg terena tako da æe prvu utakmicu odigrati pred svojim navijaèima.

Oklahoma Thunder City  – Miami Heat   03.00

Napokon poèinje veliko NBA finale i najkasnije za dva tjedna æemo imati novog NBA prvaka.  Oklahoma æe veèeras u svojoj Chesapeake Areni otvoriti finalnu seriju protiv Miami Heata. Nakon što su bez nekih veæih problema izbacili Dallas Maverickse, Los Angeles Lakerse i San Antonio Spurse, sada ih èeka najteži ispit jer Miami predvodi MVP tekuæe sezone, maestralni LeBron James. Kevin Durant æe na svojim leðima imati ogroman teret jer ovakve utakmice još nije igrao u svojoj karijeri, kao i veæina njegovih suigraèa. No tijekom dosadašnjeg playoffa pokazali su da je momèad sazrijela i da su prerasli u ozbiljnu i moænu momèad. Da bi se dobio Miami osim Duranta na razini trebaju biti i Russell Westbrook, a pogotovo dvojac pod košem Kendrick Perkins i Serge Ibaka, koji bi trebali zatvarati reket i sprijeèiti ulaze Jamesa i Wadea pod koš. Thabo Sefolosha æe imati poseban zadatak u ovim utakmicama, a to je èuvanje Dwyanea Wadea. Iako to nije nimalo lagan zadatak Sefolosha je dosad pokazao da može odigrati vrlo dobru obranu i ukoliko malo uspori Wadea biti æe to veliki korak ka pobjedi Oklahome. Miami Heat je nakon malih problema s Boston Celticsima (koje je otklonio LeBron James svojim povijesnim izvedbama) i drugu godinu zaredom u velikom finalu. Za osvajanje prstena razinu svoje igre æe morati podignuti Mike Miller, James Jones, ali i Shane Battier koji zna ponekad zabljesnuti. Za veliku trojku se ne treba brinuti oni æe svoj posao odraditi, samo je pitanje da li æe to biti dovoljno. LeBron neæe moæi svake veèeri ubacivati 45 koševa i zato Dwyane Wade i Chris Bosh moraju preuzeti dozu rizika te u nekim dijelovima utakmica preuzeti palicu od Jamesa. U ovoj seriji možemo sa sigurnošæu kazati da æe se momèadi nakon dvije odigrane utakmice u Chesapeake areni, opet vratiti u nju barem na još jednu utakmicu ako ne dvije.

Dosta je nezahvalno prognozirati prvu utakmicu serije, no blagu prednost dajemo Oklahomi koja je odmornija momèad, ali i ima potporu svojih navijaèa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE