Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zapoèinje finalna serija na Zapadu, Spursi ugošæuju Thunder

Od veèeras pa nadalje je pred nama samo èista uživancija jer poèinju finala konferencija u koja su se plasirale èetiri ekipe koje su to definitivno i najviše zaslužile tijekom ovog doigravanja. Ipak, danas na rasporedu je samo jedna utakmica, ona Zapadna, gdje æe se u AT&T Centru susresti San Antonio i Oklahoma nakon što su nevjerojatnom lakoæom pregazila svoja dva prethodna suparnika u prvoj rundi te konferencijskom polufinalu.

San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder  02.30

Kao što se i oèekivalo dvije ekipe koje su to najviše i zaslužile veèeras zapoèinju finalnu seriju Zapadne konferencije. Obje ekipe su suvereno prošle pokraj svojih suparnika u prvoj i drugoj rundi. Samo je Oklahoma pretprjela jedan poraz u ukupno devet utakmica dok je San Antonio udijelio metlu svojim protivnicima. Ipak, treba priznati da koliko god su uvjeljivo Spursi promarširali pokraj Jazzera odnosno Clippersa i imaju niz od nevjerojatnih 18 pobjeda Oklahoma je izbacila dva posljednja prvaka i zadala im udarac od kojeg æe se teško oporaviti te da æe im biti potrebna rekonstrukcija jer su uvidjeli kako u narednim sezonama neæe moæi na taj naèin protiv njih. Pred nama je mnogo sjajnih okršaja u ovoj seriji. Od sjajnog Westbrooka koji æe se suprotstaviti jednako briljantnom veteranu Parkeru do Duncana koji je pokazao protiv visokih Utaha i Clippersa da još uvijek nije za odbacit te dva igraèa koji sa klupe kada uðu donose sasvim novu dimenziju, Argentinca Ginobilija te njegovog sasvim legitimnog nasljednik Hardena, koji je postao ljubimac svih fanova NBA lige i pred kojim je blistava karijera. A još niti nismo spomenuli trostrukog najboljeg strijelca lige Kevina Duranta, sjajnog blokera Ibaku koji je izludio Gasola te mnoštvo igraèa zadatka od strane mašinerije Grega Popovicha koji su doèekali finale kao da su se vratili sa godišnjeg odmora jer su imali tjedan dana pauze odnosno što su odigrali samo osam utakmica u posljednjih mjesec dana te se pošteno naodmarali i pripremili za ovu seriju. Pred nama je vjerujemo duga serija pred koju nema niti najmanje trunke sumnje da neæemo uživati jer sve što su do ovog trenutka prikazale ove dvije ekipe je bilo èista perfekcija i košarka najviše klase.

Iako je ovo susret veoma zahtjevan za prognoziranje jer je prvi i tek poslije njega æe nam neke stvari biti ipak jasnije dajemo laganu prednost na stranu domaæina radi svoje dvorane i navijaèa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE