Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zar i ti Kevine sine?

I tako je već jedna od najzanimljivijih off sezona poprimila popriličan zaokret. Još jedan „Judin sin“, još jedan „mekani“ igrač današnjice, dojučerašnji King za siromašne postade omiljena meta pikado strelica. I zaista su nevjerojatne te današnje zvijezde, ili idu za parama ili prodaju dušu vragu da okuse šampionski šampanjac. Devedesete su bile najbolje godine, desanka se vježbala na Jordanu noću, na Pameli danju, svi su igrali za siću i ispunjavali moralne obveze. Ili ipak ne?

Untitled

Okej, Durant je ispao svi znamo što, proširili smo dovoljno već vokabular što se toga tiče. Zaslužuje takav tretman, ponajviše zbog toga što je čitavo vrijeme bio kao neki veliki jebač s mamba mentalitiyjem, naš Robin Hood, koji bi oslobodio NBA od ralja novca, pohlepe i nečasti. I onda zabio nož u leđa. I to sam sebi prije svega. Otišao u ekipu koja ti se vratila iz zaostatka 3-1. Ekipu koja je već napravila povijest bez tebe. U ekipu lika kojem si se na pressici rugao da ne zna igrati obranu. Da, ekipu Stepha Curryja. U ekipu lika koji ti je suigraču izbio svaku pomisao na djecu. Da, ekipu Draymonda Greena. U ekipu lika koji ti je u najvažnijoj utakmici karijere utrpao 11 trica u facu, na domaćem terenu pred tisućama tvojih ljudi. Da, ekipu Klaya Thompsona. Sve što je u karijeri napravio, izrekao, se jednim činom dovelo u pitanje, prešao je preko vlastite riječi, a to je ono najgore što se čovjeku može desiti. Jer ako ti riječ ne vrijedi ništa koliko ti onda vrijediš?
Ipak, vrijedi 54 milijuna dolara na 2 godine i za svaku minutu koju ja potrošim pišući ovo Durant zaradi duplo više dolara, a vjerojatno spava kao bebica u krevetu.  I vjerojatno ga ne zanimaju ni kritike ni ništa. Možda je i u pravu. Mislim, česta iluzija nas „navijača“ jest da imamo pravo na neke igračeve odluke, da je on naše vlasništvo. Međutim to je čisto Durantova odluka, on je uložio svoje vrijeme, svoj znoj  da dođe tu gdje je i isključivo na njemu treba biti odluka što će sa svojom karijerom. Većina nas je uložila par sati sna i nešto para za pivicu, neke grickalice i stres prilikom traženja streama. Ili, on kao nešto duguje Oklahomi? Što im točno duguje? Mislite da ostalih 29 ekipa ne bi bilo sretno da je izabralo Duranta i da im on 9 godina otplaćuje taj neki „dug“? Čovjek je Oklahomu doveo na košarkašku mapu, al jebiga, nije išlo.

I možda je izgubio respekt dosta ljudi, no niti je prvi niti je zadnji koji „izdaje“ svoje spasitelje. I neka, Warriorsi sad imaju na papiru najjaču ekipu u povijesti, na terenu ćemo još vidjeti. Ali bez brige, preživjeli smo „nepobjedive“ Lakerse iz 2010, super ekipu Heata, doktore iz San Antonio, donositelje smrti iz Oaklanda i sad vlada Kraljeva družina iz Clevelanda. Bit je da su se u zadnjih 6 godina promijenile 4 ekipe na vrhu, a svake su bile kao predodređene da vladaju ligom godinama. Kao i Warriorsi sad. Ali košarka se razvija kao i liga i uskoro će se formirati neka nova super ekipa, skupit će se neki novi mulci koji će biti brži, jači, bolji, mekši i koji će biti predodređeni da vladaju ligom desetljećima te ćemo se onda moći narugati sa zadovoljstvom i reći Durantu i Warriorsima;
E neka vam! Karma is a bitch!

Latest Posts

NE PROPUSTITE