Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zašto Indiana Pacersi nikada nisu bili NBA prvaci? (PRVI DIO)

Indiana Pacersi su jako dobra franšiza od svog osnutka 1967. godine, ali nažalost još nisu uspjeli osvojiti NBA naslov. Čak i sa sjajnim igračima poput Reggieja Millera, Jermainea O’Neala i Paula Georgea koji su nosili njihov dres, nikad im nije uspjelo osvojiti naslov, iako su više puta bili jako blizu. Iako je izuzetno teško osvojiti NBA naslov, Pacersi su uvijek bili dovoljno stabilna franšiza koja bi trebala imati barem jedan NBA naslov. Međutim, gledajući njihovu povijest, jasno je zašto Pacersi još nisu osvojili NBA naslov.

Donosimo vam prvi dio serije tekstova o glavnim razlozima zašto Indiana Pacersi nisu osvojili NBA naslov.

Indiana Pacers vs. Michael Jordan, Shaq i Kobe

Najveću momčad u povijesti Indiana Pacersa je predvodio Reggie Miller. Imali su sjajan sastav, igrače među kojima su bili i Chirs Mullin, Marc Jackson, Rik Smits i Dale Davis. Igrali su odličnu obranu, no ni to nije bilo dovoljno da dođu do NBA naslova. U bilo kojim drugim okolnostima, ekipa Indiana Pacersa pod vodstvom Reggieja Millera bila bi NBA prvak.

Međutim, najprije su naletjeli na dinastiju Chicago Bullsa pod vodstvom najboljeg košarkaša svih vremena, Michaela Jordana. Nisu mogli pobijediti MJ-a i Bullse (nitko nije mogao), pa je njihova sjajna ekipa »pala« tek u sedmoj utakmici finala Istoka 1998. godine, bili su jako blizu, no nažalost nije išlo.

Jordan je s 34 godine na leđima i dalje bio nezaustavljiv, Bullsi su na kraju seriju završili u šestoj utakmici, a His Airness je bio na prosjeku od čak 31,7 poena po utakmici, dok nijedan igrač Indiane nije bio na prosjeku od 20 ili više poena po utakmici u toj seriji.

Dvije godine nakon toga im je uspjelo napokon doći u veliko NBA finale, no također su naišli na izuzetno tvrdu momčad Lakersa koje su predvodili prime Shaquille O’Neal i mladi Kobe Bryant. Shaq je u toj seriji jednostavno bio prevelik zalogaj za Millera i Pacerse, radio je doslovno što je htio, odigrao je jednu od najboljih finalnih serija u povijesti (38 poena i čak 16,7 skokova po utakmici) te je time započela trogodišnja berba NBA naslova Lakersa (Shaq sva tri puta MVP finala).

reggie-miller-indiana-pacers-most-hated-players-in-nba-history

Da nije bilo ove dvije velike dinastije, Indiana Pacersi sigurno bi imali NBA naslov, a Reggie Miller ne bi bio »etiketiran« kao jedan od najvećih igrača koji nikada nije osvojio NBA naslov.

Latest Posts

NE PROPUSTITE