Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zašto ne Memphis Grizzliesi?

Procijeniti realnu snagu neke ekipe na osnovi regularne sezone težak je i nezahvalan zadatak. Tijekom dugog i pretrpanog rasporeda uspone i padove nemoguće je izbjeći, a tu su i brojni faktori poput ozljeda na koje je teško utjecati, kao i predvidjeti ih.

Nakon poraza na otvaranju sezone kod Los Angeles Clippersa nanizali su Memphis Grizzliesi osam pobjeda, od kojih su posebno značajne bile ona u kojima su aktualne prvake (Miami) zamrzli na 20 poena razlike, pobjednike Zapada (Oklahoma City) porazili na njihovom terenu kontrolirajući susret, a kao šlag na tortu stigli su do tada jedina neporažena ekipa lige New York Knicksi.  Stil igre koji je uveo Lionel Hollins ne mami ljepotom, no dobiva utakmice.

Uvijek prvi na ničijim loptama, odlični u prisiljavanju pogrešaka koje pretvaraju u lagane poene, s napadom koji se oslanja na kreaciju visokih igrača. Zach Randolph ključna je karika ekipe. Nakon što je propustio dobar dio prošle sezone zbog ozljede, nije se uspio vratiti u pravu formu što se odrazilo na igru i rezultate u prošlogodišnjem doigravanju. Nevjerojatan igrač koji predvodi ligu u skokovima unatoč činjenici da se jedva može odvojiti od poda, odlično se postavlja, ima zavidnu tehniku i sposobnost da završava oko koša s obje ruke, a i navodno je u najboljoj formi života.

Uz navedeno odlično se uklapa s Marcom Gasolom koji je u zadnje dvije sezone prestao biti samo mlađi brat mnogo poznatijeg Pau Gasola. Španjolski centar odlično koristi svoje ogromno tijelo, ima natprosječnu košarkaški inteligenciju i jako “mekanu” ruku za visokog igrača. Rudy Gay predvodi ekipu u poenima, a posebno je dobar susret odigrao u okršaju s Kevinom Durantom te pokazao da je ozljeda  ramena s kojom se mučio jedini razlog zašto već sada ne pripada u sam vrh lige. Mike Conley u svakoj sezoni pokazuje napredak, dok Tony Allen daje ekipi dodatni obrambeni štih i obavlja “prljave” poslove.

Iako smo na samom početku sezone, te je rano donositi bilo kakve zaključke, igra Memphisa djeluje impresivno. Posjeduju četvrti najbolji napad i  petu obranu lige,  na domaćem su terenu skoro nepobjedivi. Zapadna je konferencija dosta ujednačena i velik broj ekipa se nada da bi mogli do doigravanja, no nema sumnje kako je jednom mjesto rezervirano za Grizzliese. Miami Heat, Oklahoma City, Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers, San Antonio Spurs, Boston Celtics i čisto pristojnosti radi netko drugi, ponuđene su opcije u anketama za novog prvaka. Nakon odličnog početka sezone Memphis Grizzliesi se s pravom pitaju: “Why not us?”

Latest Posts

NE PROPUSTITE