Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zašto se Šibenčanin ne snalazi u hladnoj Minnesoti?

“Gdje je nestao čovjek? Gdje se skrivao? Iz “oktogona” Sixersa u Minnesotu otišao. Gleda gdje su Phila znakovi, kako se u formu vratiti. Može li itko reći? Gdje je Šišijev put ka sreći…”

Malo smo uglazbili stihovima kako je nestao naš čovjek, u košarkaškom smislu. Dario Šarić završio je nakon velike razmjene u redovima Timberwolvesa. O tome su se već pisale pjesme, pogotovo nakon neuspješnog eksperimenta od strane neuspješnog trenera pa se očekivalo kako će Šiši “uzeti Bronhi”, ali nikako da prodiše.

Solidne brojke sada su “manje solidne” – sve se još da popraviti jer je riječ ipak o mini krizi pa nećemo, za sada, govoriti da su se drastično srozale.

Statistika

Kao obično, dotaknut ćemo se nekih brojki;

Zadnjih deset utakmica Šarić je prosječno na parketu 21.5 minuta te je na 6.3 poena i 5.5 skokova. Što se tiče sezonskih prosjeka, oni su malo bolji: 9.7 poena i 5.7 skokova. Jako slabu formu pokazao je Dario u prošlom tjednu gdje je u četiri utakmice ukupno postigao tek 12 poena.

Njegove brojke nisu toliko zabrinjavajuće koliko je opala njegova uloga u momčadi, njegova važnost koju je imao za vrijeme boravka sa Sixersima.

Dario ne može i ne smije biti zadovoljan s ostvarenim, pogotovo zbog činjenice da se doigravanje čini sve daljim. Wolvesi su očito sretni jer su dobili igrača koji nije opterećenje (2.5 milijuna $ plaća). Međutim, ukoliko se ovakav trend nastavi neće čuditi ako Šiši potraži “put ka sreći” negdje drugo.

Treba biti realan pa reći da Dario nije igrač najvišeg kalibra te da Wolvesi jednostavno ne znaju iskoristiti njegove najveće igračke prednosti i sposobnosti Point forwarda. S druge strane Šarić zaslužuje više jer je u odnosu na Sixerse prešao, kako bi se u narodu reklo, “S konja na magarca”

Premda sezona još nije potpuno promašena, ipak se više očekivalo od Wolvesa i igrača koji je nekoć bio prva pratilja izbora za novaka godine…

Dario Šarić – sezona 2018./2019. – 9.7 poena, 5.5 skokova

NBA karijera – 12.8 poena, 6.3 skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE