Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zaustavljen niz Louisvillea, dobar Cvjetièanin

Noæas je u diviziji I bilo na rasporedu 18 konferencijskih susreta, meðu kojima je najzanimljiviji bio sudar dviju škola iz konferencije Big East, domaæeg Louisvillea te Syracusea.

NCAA liga, divizija I, 13.2.2012:

Louisville (18) – Syracuse (2) 51:52
(Behanan 16p, 9sk; Melo 11p, 6sk)

Nekadašnje sveuèilište Carmela Anthonyja upisalo je ne baš uvjerljivu, ali vrijednu i slatku pobjedu protiv Louisvillea. Gosti su uspjeli samo sedam minuta prije kraja prokockati visokih 8 poena prednosti, Chane Behanan i Gorgui Dieng su bili glavni akteri serije 10-0 domaæeg sveuèilišta koje je 3 minute prije kraja imalo vodstvo od pet poena, toènije 46:51.

Meðutim do kraja susreta poene uspijevaju zabilježiti iskljuèivo gosti, domaæi su sve promašili te izgubili dvije veoma važne lopte, i tako ispustili moguænost upisati i 8. uzastopnu pobjedu protiv Syracusea.

Pobjednièki sastav je predvodio Fab Melo (11 poena) te rezervist C.J. Fair ubacivši 13 poena. Isto tako dodajmo kako je prvi organizator Syracusea Scoop Jardine imao lošu šutersku veèer promašivši svih 8 šuteva iz igre. Kod poraženih je prednjaèio spomenuti dvojac, Chane Behanan je ubacio 16 poena, dok je Gorgui Dieng upisao 9 poena i 10 skokova.

Syracuse je time dodatno uèvrstio svoju vodeæu poziciju u konferenciji Big East s 13. pobjedom u 14 odigranih susreta.

Baylor (10) – Iowa State 79:64
(Jones III 18p; Ejim 17p)

Sveuèilište Baylor upisalo je iznimno važnu pobjedu protiv Iowa Statea. Što zbog meðusobnih dvoboja obje momèadi za bolju poziciju na dolazeæem konferencijskom turniru, što za dodatno podizanje atmosfere i samopouzdanja. Naime, košarkaši Baylora su u prethodne dvije utakmice doživjeli poraz, i to od izravnih konkurenata, Kansasa te Missourija.

Baylor je diktirao tempo igre od prve minute i bez veæih poteškoæa upisao domaæu pobjedu protiv Iowa Statea, a predvodio ih je Perry Jones, njihova glavna zvijezda i zasigurno nadolazeæa nada NBA lige. Jones je ubacio 18 poena (8/13 iz igre) te uz to dodao i 2 asistencije, ukradenu loptu i 7 skokova. Dobro je odigrao i Pierre Jackson podijelivši 9 asistencija, te Quincy Miller ubacivši 16 poena (8/13) i uz to asistiravši šest puta.

Kod poraženih je iznimno raspoložen bio Melvin Ejim, upisao je 17 poena (7/11), 7 skokova i 4 asistencije, dok je Royce White pridodao 14 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Hrvati u NCAA:

Što se tièe naših predstavnika, noæas je nastupio Filip Cvjetièanin koji je još jednom potvrdio svoje znanje. Još ne tako davno bio je kljuèna figura protiv Kennesaw Statea, ubacivši 17 poena (trica 5/6). Isto tako veseli podatak kako Filip dobiva konstantnu priliku usprkos svojoj prvoj sezoni na sveuèilištu koju više nego dobro iskorištava.

I tako je bilo i noæas, protiv sveuèilišta Lipscomb. Filip je za 19 minuta provedenih na parketu zabio 10 poena, od èega dvije trice, te je uhvatio i jednu loptu. Dodajmo kako je njegovo sveuèilište Florida Gulf Coast u diviziji Atlantic Sun, gdje trenutno drže èetvrtu poziciju s koje æe najvjerojatnije i krenuti u konferencijski turnir odnosno u lov po možebitni ulazak na March Madness.

Ostali važni susreti:

Kansas State – Kansas (5) 53:59
(Samuels 20p, 12sk; Withey 18p, 11sk, 9bl)

Coppin State – Maryland-Eastern Shore 81:78
(Harper 26p, 6sk; Hines 14p, 17sk)

East Tennessee State – Jacksonville 55:61
(Dubose 20p; Cabell 26p)

Latest Posts

NE PROPUSTITE