Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zaustavljen pobjednièki niz Spursa, Lakersi slavili bez Bryanta

Niz uzastopnih pobjeda košarkaša San Antonija zaustavljen je na brojci 11 na gostovanju kod Utaha. Slavili su domaæini 91-84 u utakmici u kojoj je trener Spursa Gregg Popovich odmarao Tonyja Parkera, Tima Duncana i Manua Ginobilija.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kenneth Faried (27)
  • Asistencije: Jose Calderon (14)
  • Skokovi: Kenneth Faried (17)
  • Ukradene lopte: Thabo Sefolosha (7)
  • Blokade: Chris Kaman (5)

Bez velike trojke koja prosjeèno ubacuje 46.8 koševa po susretu, San Antonio se nije uspio othrvati “džezerima” koje su dan ranije u punoj postavi savladali na domaæem parketu 114-104.

Devin Harris ubacio je 25 koševa, ukljuèujuæi 11 uzastopnih u posljednjoj èetvrtini. Paul Millsap zabio je 18 koševa uz 10 skokova, dok je double-double uèinak kod pobjednièke momèadi ostvario i Al Jefferson s 12 koševa i 10 skokova. Kod desetkovanog San Antonija po 14 koševa ubacili su igraèi s klupe Gary Neal i Tiago Splitter.

Los Angeles Lakersi su i bez pomoæi ozlijeðenog Kobea Bryanta slavili na gostovanju kod najslabije momèadi Zapadne konferencije New Orleans Hornetsa s tijesnih 93-91. U izostanku Bryanta koji je propustio drugu uzastopnu utakmicu zbog ozljede lijeve potkoljenice, najefikasniji igraè Lakersa, koji su ovom pobjedom stali na kraj mini-negativnom nizu od dva vezana poraza, bio je Pau Gasol s 25 koševa kojima je pridodao i 9 skokova. Andrew Bynum dodao je 18 uz 11 skokova, dok je Ramon Sessions zabio 17 ukljuèujuæi i tricu koja je goste dovela u vodstvo 26 sekundi prije kraja.

Kod Hornetsa je najbolji s 20 koševa i 11 skokova bio Carl Landry, dok je Marco Belinelli takoðer zabio 20 koševa.

Memphis Grizzliesi slavili su kod kuæe protiv LA Clippersa 94-85 i tako došli do osme pobjede u posljednjih deset susreta. Marc Gasol ubacio je 18 koševa uz 8 skokova, Rudy Gay dodao je 16, a Mike Conley i O.J. Mayo svaki po 13 za pobjedu kojom su se Grizzliesi približili Clippersima na jednu i pol utakmicu zaostatka u Zapadnoj konferenciji.

Clipperse je s 21 košem i 6 asistencija predvodio Chris Paul, dok je Blake Griffin ubacio 19 koševa.

Oklahoma City Thunder slavio je na gostovanju kod Milwaukee Bucksa 109-89 upisavši drugu uzastopnu i 42. ovosezonsku pobjedu ukupno u 57 odigranih susreta. Bila je to utakmica u kojoj je dosuðeno sedam tehnièkih pogrešaka i u kojoj je iskljuèen rezervni krilni igraè Bucksa Larry Sanders. Thunder je predvodio Russell Westbrook sa 26 koševa, dok je Kevin Durant dodao 19. Za Buckse je najviše, 18 koševa, zabio Ersan Ilsayova.

I bez pomoæi ozlijeðenog Dwighta Howarda Orlando Magic pregazio je kod kuæe Detroit Pistonse s èak 30 koševa razlike 119-89. Jason Richardson zabio je 22 koša, od èega njih 18 s linije za tri poena, J.J. Redick dodao je 20, a Glen Davis 16 koševa uz 16 skokova. Sva petorica igraèa poèetne petorke Magica zabilo je dvoznamenkast broj koševa u treæoj uzastopnoj utakmici bez Howarda koji ima problema s ozljedom leða.

Tayshaun Prince bio je najefikasniji igraè Detroita s 21 košem i 8 skokova.

Houston Rocketsi ostvarili su protiv Portlanda i èetvrtu pobjedu u èetvrtoj uzastopnoj gostujuæoj utakmici. Slavili su 94-89 na posljednjoj stanici gostujuæe turneje u kojoj su prethodno slavili protiv Chicaga, LA Lakersa i Sacramenta.

Goran Dragiæ predvodio je Rocketse do šeste pobjede u zadnjih osam susreta s 22 koša, dok je kod Portlanda najbolji s 20 koševa i 6 skokova bio LaMarcus Aldridge.

Latest Posts

NE PROPUSTITE