Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Završena regularna sezona, Pacersi i Bullsi u doigravanju, Miami ispao

Odigrane su i posljednje utakmice regularnog dijela ovogodišnjeg izdanja NBA sezone. Miami je ostvario pobjedu, ali njihova bajkovita sezona je završila zbog toga što su Bullsi pobijedili Netse i tako osigurali doigravanje. Clippersi su osigurali domaći teren, a Celticsi prvo mjesto na Istoku.

New York Knicks – Philadelphia 76ers

Knicksi su ostvarili pobjedu u posljednjoj utakmici sezone. Carmelo Anthony odigrao je možda i posljednju utakmicu u dresu Knicksa, ubacio je 17 poena. Knicksi su sjajnom četvrtom četvrtinom nadoknadili devet razlike. Dario Šarić nije igrao utakmicu zbog manje ozljede.

Boston Celtics – Milwaukee Bucks 112:94

Celticsi su ostvarili pobjedu protiv oslabljenih Bucksa i tako su osigurali prvo mjesto na Istoku. Boston je igrao bez svog glavnog igrača Isaiaha Thomasa. Boston je prelomio utakmicu u posljednjoj četvrtini kada su bili bolji od Bucksa rezultatom 32:16. Trener Boston Brad Stevens je pratio rezultat Cavsa i zato je poslije poluvremena odlučio odmarati startere.

Indiana Pacers – Atlanta Hawks 104:86

Pacersi su pobjedom nad Hawksima osigurali  doigravanje i sedmo mjesto i susret protiv Cavaliersa. Paul George je ubacio 12 od svoja 32 poena u četvrtoj četvrtini. Pacersima je ovo bila peta pobjeda zaredom. Hawksi su s druge strane odmarali svoje glavne igrače i Pacersi su to iskoristili. Utakmicu su Pacersi prelomili u trećoj četvrtini.

Memphis Grizzlies – Dallas Mavericks 93:100

Dirk Nowitzki, Harrison Barnes i Wesley Matthews su odmarali, ali Dallas je svejedno uspio ostvariti pobjedu na gostovanju u Memphisu. Domaćini su igrali s glavnim igračima, Mike Conley i Zach Randolph su ubacili 15 poena. Grizzliesi su imali vodstvo od 12 razlike u trećoj četvrtini, ali Mavsi su se uspjeli vratiti. Četvrtu četvrtinu Mavsi otvaraju serijom 17:8 i to vodstvo do kraja utakmice nisu ispustili.

Chicago Bulls – Brooklyn Nets 112:73

Jimmy Butler je predvodio Bullse do pobjede i nastupa u doigravanju gdje će im protivnici biti Celticsi. Netsi su odmarali nekoliko svojih ključnih igrača što je bilo jako dobro za Bullse koji su lagano pobijedili slabe Netse. Četvrtu četvrtinu su Bullsi pobijedili s 20 poena razlike.

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 105:111

Nikola Jokić je na najbolji mogući način zaključio svoju prijelomnu sezonu u NBA ligi. Imao je 29 poena, 16 skokova, osam asistencija i čak pet blokada u pobjedi nad Thunderima. Thunderi su igrali sa svojim starterima, ali s umanjenom minutažom. Klupa je dobila veću šansu, ali Nuggetsi predvođeni Jokićem su to iskoristili.

Orlando Magic – Detroit Pistons 113:109

Mario Hezonja je za 23 minute ubacio osam poena i uhvatio je 11 skokova. Orlando je ostvario veliku prednost u prvoj četvrtini. U iduće tri četvrtine su stalno gubili, ali prednost iz prve četvrtine je bila dovoljna za pobjedu na domaćem terenu. Elfrid Payton je predvodio Orlando s 21 poen i 13 asistencija.

Cleveland Cavaliers – Toronto Raptors 83:98

Cavaliersi i u ovom susretu odmarali svoje glavne igrače. Raptorsi su to iskoristili i već na poluvremenu su riješili pitanje pobjednika. Zbog poraza u zadnjih nekoliko utakmica Cavsi su izgubili prvo mjesto na Istoku. Raptorse je predvodio Norman Powell koji je ubacio 25 poena. Prvu utakmicu odigrao je i novi centar Cavsa Edy Tavares koji je imao šest blokada i deset skokova.

Houston Rockets – Minnesota Timberwolves 123:118

James Harden je ostvario svoj 22. triple-double u sezoni. Imao je 27 poena, deset skokova i 12 asistencija. Rocketsi nisu odmarali svoje igrače i svi glavni igrači su bili na terenu. Čak šestorica igrača su imala dvoznamenkaste brojke, dok su trojica imala 20 ili više poena. Minnesoti je ovo bio 30. poraz u sezoni u gostima, 51. ukupno. Rocketsi su ostvarili 30 pobjedu kod kuće.

Miami Heat – Washington Wizards 110:102

Miami ipak nije uspio ući u doigravanje. U prvih 41 utakmica regularnog dijela, Miami je imao omjer 11-30, u drugom dijelu ostvarili su omjer 30-11. Nevjerojatan preokret u sezoni, jedna od ljepših priča u ovosezonskoj sezoni, ali nažalost pobjeda Bullsa protiv Netsa ih je izbacila iz doigravanja. Goran Dragić i Hassan Whiteside su odigrali standardno dobre utakmice. Wizardsi su također momčad koja je imala očajan ulazak u sezonu, ali na kraju su završili na četvrtom mjestu.

Utah Jazz – San Antonio Spurs 101:97

Gordon Hayward po prvi put nakon 2012. će igrati u doigravanju. Pobijedili su u zadnjoj utakmice sezone Spurse, koji su ih upravo te 2012. izbacili iz doigravanja u prvoj rundi. Utah je sezonu završila na petom mjestu iako su cijelu sezonu držali četvrto mjesto. Spursima je ovo bio 11. poraz u sezoni na gostovanjima.

Los Angeles Clippers – Sacramento Kings 115:95

Legendarni Paul Pierce je odigrao svoj posljednju utakmicu regularnog dijela sezone. Odigrao je posljednje dvije minute susreta, nije ubilježio nijedan poen, ali su Clippersi osigurali prednost domaćeg terena u susretu protiv Jazzera. U trećoj četvrtini su prelomili susret, dok su u četvrtoj samo lagano priveli susret kraju.

Golden State Warriors – Los Angeles Lakers

Andre Iguodala i Draymond Green su odmarali, dok su Durant, Curry i Thompson igrali. Durant i Curry su predvodili Warriorse do 67. pobjede u sezoni. Durant je ubacio 29 poena, osam skokova i pet asistencija. Imao je sjajan šut 11-16 i pokazao je kako će biti spreman i za najteže susretu u doigravanju. Warriorsi su već u prvoj četvrtini ostvarili visoku prednost i do kraja utakmice su se poigravali s Lakersima.

Portland Trail Blazers – New Orleans Pelicans 100:103

Pelicansi su igrali bez svojih glavnih zvijezda, DeMarcu Cousins i Anthony Davis, dok su Blazersi odmarali svoje startere za doigravanje. Pelicansi su sjajnom četvrtom četvrtinom preokrenuli rezultat i ostvarili su 34. pobjedu u sezoni. S druge strane Blazersi su završili na osmom mjestu i s omjerom 41-41.

Latest Posts

NE PROPUSTITE