Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Završena regularna sezona WNBA lige, počinje doigravanje

Prošloga vikenda odigrane su posljednje utakmice u regularnom dijelu sezone WNBA lige. Rušili su se stari rekordi i često odigravale teške i napete utakmice. Vidjeli smo i dva zakucavanja. Od svibnja do kolovoza odigrano je 408 utakmica, a svaka od 12 ekipa lige odigrala ih je po 34. Nakon tromjesečne borbe, iznjedrili su najbolji timovi koji će odmjeriti snage u doigravanju koje je sinoć započelo.

Što se tiče Istočne konferencije, Atlanta, Indiana, Washington i Chicago i više su nego spremni za nadolazeće okršaje. Kako navode na svojim internetskim stranicama, Atlanta Dream ima “nedovršena posla” u ovim doigravanjima aludirajući na prošlogodišnje izgubljeno finale. Njihova Shoni Shimmel, koja je imala odličnu sezonu i bila imenovana MVP-jem All-Star utakmice, predvodi ovaj tim u borbi za naslov prvakinja lige. Iako je Atlanta prvoplasirani tim konferencije, u stopu ih prate Indiana i Washington. Zadnji, ali ne manje važan je Chicago Sky, koji je veliki dio sezone igrao bez svojih najboljih igračica, Elene Delle Done i Courtney Vandersloot koje su bile ozlijeđene. No, i tomu je došao kraj. Igračice su se vratile u prvu petorku, a Chicago je spreman i opasan.

Na Zapadu drama! Četiri tima koja sudjeluju u doigravanju su Phoenix, Minnesota, Los Angeles i San Antonio. Već se krajem prvoga dijela sezone jasno vidjelo koje su dvije ekipe u cijeloj ligi munjevito krenule po naslov. Phoenix Mercury, koji je ove sezone ustao iz mrtvih pod vodstvom nove trenerice, u povijest WNBA lige ušao je kao tim s najviše pobjeda u sezoni. Naredali su ih čak 29 i u doigravanjima osigurali prednost domaćeg parketa na kojem su poraženi samo jednom u cijeloj sezoni. Nakon povratka ozlijeđene Penny Taylor, Phoenix je poletio. Taj let ometale su jedino prošlosezonske prvakinje, Minnesota Lynx. Tijekom sezone tijesno su ih pratile. Njihova Maya Moore, koja je u vrhunskoj formi, imenovana je MVP-jem ove sezone i dobila nagradu za najboljeg strijelca lige. Minnesota u svojim redovima, uz Moore ima još dvije američke reprezentativke, Seimone Augustus i Lindsay Whalen. Fanovi ženske košarke i WNBA nestrpljivo očekuju ovaj okršaj.

Međutim, da bi do njega došlo, Phoenix najprije mora prijeći preko uvijek neugodnih i nepredvidivih L.A. Sparksa. Sparksice su u jako teškoj utakmici pobijedile Minnesotu u samoj završnici sezone. Kristi Toliver je s 29 poena bila velika glavobolja Minnesoti. Posljednji sudionik doigravanja su San Antonio Silver Starsi. Ovaj tim je u zadnja dva tjedna postao nadaleko poznat upravo zbog svoje uskoro bivše igračice, Becky Hammon, koja igračku karijeru zamjenjuje trenerskom, a WNBA ligu njezinom muškom inačicom. San Antonio je jedini tim koji je uspio pobijediti Phoenix na domaćem terenu ove sezone.

Iz svega navedenog, evidentno je da slijedi žestoka borba, pogotovo u Zapadnoj konferenciji. Hoće li Phoenix uzeti naslov prvakinja nakon četiri godine? Hoće li Minnesota zadržati svoj? Ili ćemo se iznenaditi pa će naslov uzeti netko treći? To možemo saznati samo na jedan način.

Neka igre počnu …

Latest Posts

NE PROPUSTITE