Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Završetkom sezone New Orleans Hornetsi promijenili nadimak

Danas su odigrane posljednje utakmice regularnog dijela NBA sezone 2012/13. Time su ekipe koje nisu izborile plasman u doigravanje okončale svoje sezone, što znači da New Orleans Hornetsi “odlaze u povijest” i od danas imaju novo ime.

Ekipa je od ove sezone u vlasništvu Toma Bensona koji nije dugo čekao i promijenio je naziv ekipe. O ovome se znalo od sredine sezone, no njenim završetkom, New Orleans od danas i službeno nosi nadimak Pelicans.

Naziv Hornets ekipa je naslijedila po selidbi iz Charlotte 2002. godine, a stanovnicima New Orleansa naziv Hornets nije mnogo značio. Pelicans, s druge strane, je naziv kojeg će nositi s ponosom jer se istoimena ptica nalazi na državnoj zastavi te službenom pečatu, a predstavlja ponos savezne države Louisiana.

Ova promjena mogla bi kao posljedicu imati još jedno preimenovanje, jer su Charlotte Bobcatsi, točnije njihov vlasnik Michael Jordan, izrazili želju za povratkom nadimka Hornets, ako on bude dostupan.

Ekipa iz Charlotte je nosila nadimak Hornets od 1988. do 2002. godine, kada su preseljeni u New Orleans. Dvije godine nakon njihovog preseljenja Charlotta je ponovno dobila NBA ekipu, ali ovoga puta s nadimkom Bobcats.

Latest Posts

NE PROPUSTITE