Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Završila NBA ljetna liga u Las Vegasu

Sigurno je da je najveæu pažnju ove godine na ljetnoj ligi izazvao Blake Griffin, 1. pick drafta ove godine koji je nekoliko puta impresionirao na svojim utakmicama.

Ove godine je odigrano 55 utakmica u 10 dana, baš kao što su organizatori i oèekivali.

“Mnogi ljudi su pomislili da æe ovogodišnja ljetna liga biti slabija nego prošlogodišnja zbog ekonomske krize, ali ove godine je bilo više momèadi, više boljih igraèa te najvažnije bila je jaka potpora zajednice u Vegasu.“, rekao je Warren LeGarie, osnivaè ove ljetne lige.

Krilni centar Golden State Warriorsa Anthony Randolph, kojemu je ovo 2. profesionalna sezona, je prvi strijelac lige sa prosjekom od 26,8 poena po utakmici. Ovaj 208 cm visoki igraè je zabio 42 poena u jednoj utakmici èime je izjednaèio rekord po broju poena u 1 utakmici.

Njegov timski suigraè, Anthony Morrow, je 2 dana poslije zabio 47 poena i tako postavio novi rekord. Njegov prosjek je 24,7 poena èime je 2. strijelac natjecanja. U top 5 su još Nick Young (Wizards), Eric Gordon (L. A. Clippers) i Adam Morrison (L. A. Lakers).

Mnoge oèi su bile uprte u krilnog centra Griffina koji nije razoèarao. U pet utakmica je prosjeèno zabijao 19,2 poena i hvatao 10,8 lopti.

“Osjeæao sam kao da sam napravio neke pogreške, no odlazim znajuæi da æu se popraviti. Igranje sa Eric Gordonom mi je dosta pomoglo. Moram pucati što više otvorenih šuteva bez okljevanja. Sad se vraæam u teretanu na rad.”, rekao je u nedjelju Griffin.

Ljetna liga je ove godine ugostila 22 tima u svojoj 6. sezoni. Od toga su 21 bili iz NBA lige i jedna momèad sastavljena od najboljih igraèa iz D-lige. Warren je istaknuo kako mu nije prioritet da svih 30 momèadi igra u ljetnoj ligi.

Za kraj vam donosimo najbolje igraèe u glavnim statistièkim kategorijama.

Najbolji strijelci

1. Anthony Randolph (Golden State Warriors) 26,8
2. Anthony Morrow (Golden State Warriors) 24,7
3. Nick Young (Washington Wizards) 23,8

Najbolji skakaèi

1. Joey Dorsey (Houston Rockets) 14,8
2. Andray Blatche (Washington Wizards) 11,0
3. Blake Griffin (L. A. Clippers) 10,8

Najbolji asistenti

1. Marcus Williams (Memphis Grizzlies) 8,2
2. Brandon Jennings (Milwaukee Bucks) 8,2
3. Jonny Flynn (Minnesota Timberwolves) 7,4

Najbolji blokeri

1. JaVale McGee (Washington Wizards) 4,0
2. Anthony Randolph (Golden State Warriors) 3,0
3. Joe Alexander (Milwaukee Bucks) 1,4

Latest Posts

NE PROPUSTITE