Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zaza Pachulia: Nisam prljav igrač

Nakon prve utakmice finala Zapada i ozljede Kawhija Leonarda, Gregg Popovich je bio vidno isfrustriran činom Zaze Pachulije te ga je oštro kritizirao prisjećajući se prošlih incidenata s gruzijskim centrom. Povodom učinjenog, oglasio se i sam Gruzijac.

Ja nisam prljav igrač. Imam puno poštovanja prema Popovichu i Spursima. Napravio sam što sam trebao. Za mene je to bila dobra obrana na šutu. Želio bih da nije pao na moju nogu… Iskreno, nisam ni znao da je stao na moju nogu dok se nisam okrenuo i vidio ga na podu. Stvarno se osjećam loše zbog njega. Želio bih da se to nije dogodilo… imam puno poštovanja prema Kawhiju. Mislim da je on jedan od najboljih igrača i želim mu sve najbolje“, izjavio je prije druge utakmice.

Popovichevo iskazivanje bijesa na medijskoj presici nije naišlo na pretjerano pozitivne reakcije. Većina se medija „preko bare“ prisjetilo Brucea Bowena, jednog od najboljih defenzivaca svih vremena, koji je pod vodstvom Popa proveo osam sezona.

Naime, Bowen je svojevremeno također ulazio „pod noge“ igračima pri šutu kako bi im što više zasmetao u realizaciji. Tako je na sličan način i ozlijedio Stevea Francisa i Stephona Marburyja te umalo i zaradio kaznu za „zelenim stolom“. Popovich je naravno tada stao u obranu svog igrača.

Latest Posts

NE PROPUSTITE