Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zaza Pachulija novi centar Mavericksa

Dallas Mavericksi su našli kakvu takvu zamjenu za Tysona Chandlera i DeAndre Jordana koji je odlučio da ostane doma u Los Angelesu. Naime, sa Milwaukee Bucksima su dogovorili trade kojim je gruzijski centar Zaza Pachulia došao u Dallas, a u Buckse je otišao izbor druge runde Mavsa. Bucksi su naravno potpisali bivšeg centra Pistonsa Grega Monroea pa je tako Pachulia postao višak, a sada će biti startni centar u Mavsima.

Mavsi su u par dana od mogućeg contendera postali ekipa kojoj se predviđa žestoka borba za playoff u kojoj ih ne smatraju favoritima, a sve to odustajanjem Jordana koji je ovim prelaskom u teksaški tim trebao napraviti korak ka statusu superzvijezde, ali to nije uradio. Odlučio je da bude treći najbolji igrač u Clippersima i pokuša doći do titule dok su tu Chris Paul i Blake Griffin.

Što se Pachulie tiče, radi se o 31-godišnjaku kojem je prošla sezona bila ukupno 12. u karijeri. Najveći dio karijere je proveo u Atlanti, osam godina, dok je u Bucksima i Magicu proveo tri, odnosno jednu godinu respektivno. Što se tiče igre, većinu svoje karijere je počinjao s klupe ali je najbolju godinu imao u svojoj prvoj sezoni u Hawksima gdje je bio starter, što možda znači da se u toj poziciji bolje snalazi. Mavsi su ozbiljno oslabili centarsku rotaciju time što su pustili Chandlera, ali vjerujem da je to veća krivica i jedan izrazito nefer potez Jordana na koji je on, gledajući pravila lige, imao pravo. Slijedi grčevita borba za to osmo mjesto na jakom Zapadu, ali realno, Mavsima se ne daju neke ogromne šanse za playoff naredne godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE