Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Željko Obradović kandidat za novog trenera Detroit Pistonsa

Najuspješniji trener u povijesti europske košarke s osam euroligaških naslova, Željko Obradović, jedan je od glavnih kandidata za preuzimanje klupe ekipe Detroit Pistonsa nakon što je glavni trener Lawrence Frank dobio otkaz. Obradović je ušao u završni krug, te mu se kao najveći protukandidat ističe trener Nate McMillan.

Vijest nije nimalo bezazlena jer je Obradović u listopadu 2012. godine bio u Detroitu, te je promatrao igrače tijekom trening kampa kada su se spremali za nadolazeću NBA sezonu i putovao je s njima u London na predsezonske utakmice.

U Americi su ga već prozvali europskim Philom Jacksonom ili Redom Auerbachom zbog svih dostignuća koje je ostvario u karijeri. Njegova uloga u ekipi Pistonsa bila bi sličnoj onoj koju ima Gregg Popovich u San Antonio Spursima. Znači, ima bi utjecaja u dovođenju igrača zajedno s generalnim menadžerom Pistonsa, Joeom Dumarsom.

Spominje se i plaća Obradovića koja bi se trebala kretati oko 4 milijuna dolara po sezoni što je gotovo jednak iznos koji je primao bivši trener Detroita, Lawrence Frank. Također, momčad Pistonsa ove sezone ima na raspolaganju oko 30 milijuna dolara prostora za potpisivanje novih igrača.

Obradovićev menadžera Aleksandra Raškovića je privremeno odgodio rasplet situacije: “Gospodin Obradović će o novoj ekipi i ugovoru razmišljati tek nakon završetka sezone.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE