Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Žižić bolji od Bendera; Bucksima veliki derbi Istoka

U Clevelandu su se susreli domaći ‘Cavaliersi’ i njihovi gosti iz Phoenixa. Bio je to okršaj dvije od tri najlošije momčadi NBA lige u kojemu su svoje nastupe ubilježila i dvojica bivših članova našeg kluba, ANTE ŽIŽIĆ i DRAGAN BENDER. Utakmicu će sigurno duže pamtiti Ante jer je njegova momčad slavila, a on je bio članom startne petorke, ujedno i prvi skakač susreta sa 12 uhvaćenih lopti. Za ‘double-double’ učinak ubacio je i 15 poena uz odličnu realizaciju (7/9 iz igre, bacanja 1/2), a imao je i dvije blokade. S druge strane, Dragan je igrao svega 9 minuta, a iz dva pokušaja nije uspio ubaciti loptu u koš, dok je s druge strane terena imao tri obrambena skoka. Inače, prvi strijelac susreta bio je Devin Booker (30p-7a), a ‘Sunsi’ su 16. porazom u nizu postavili novi negativan klupski rekord.

Tobias Harris (23p-11s) i Boban Marjanović (19p-12s), dvojac pristigao u Philadelphiju iz L.A. ‘Clippersa’ najzaslužniji je za pobjedu ‘Sixersa’ nad gostima iz Miamija, važnu u utrci za treće mjesto Istočne konferencije. Popularni ‘Bobi’ je u petorci zamijenio odsutnog Joela Embiida, a na kraju je dobrim izvođenjem slobodnih bacanja bio i čovjek odluke. Goste je predvodio veteran Dwyane Wade (19p-6a) koji je odigrao svoju posljednju utakmicu u Philadelphiji.

Nakon potpuno ravnopravnog prvog poluvremena, ‘Blazersi’ su se uspjeli rezultatski odlijepiti od svojih domaćina iz Brooklyna, a najzaslužniji za to bio je još jedan bivši član regionalne ABA lige, Jusuf Nurkić, koji je utakmicu završio sa 27 ubačenih poena i 12 skokova. Veliku je pomoć imao i od svog novopridošlog kolege na poziciji centra, Enesa Kantera, koji je postigao 18 poena uz 9 skokova. ‘Blazersi’ sada svih 48 minuta igre imaju sjajno rješenje na ‘petici’ što ih čini još opasnijima pred doigravanje koje im po svemu sudeći ne bi smjelo pobjeći.

Derbi Istočne konferencije ponudio je pravu dramu iz koje su kao pobjednici sa krajnjih ‘pola koša’ prednosti izašli ‘Bucksi’ čiji je najbolji igrač Giannis Antetokounmpo još jednom pokazao zašto je najveći kandidat za MVP titulu. Noćas je ubacio 30 poena, uz 13 skokova i 6 asistencija. Gosti iz Bostona najučinkovitijeg igrača ponovno su imali u Alu Horfordu (21p-17s-5a-3bl), dok je Kyrie Irving postigao poen više od njega. Khris Middleton pogodio je ovu ključnu tricu za pobjedu domaćina: https://www.youtube.com/watch?v=7O_YA8yTIXw, dok su posljednji napad kod rezultata 98:97 imali ‘Celticsi’, ali ga nije uspio realizirati Irving.

Svi rezultati:

CLEVELAND – PHOENIX 111:98
PHILADELPHIA – MIAMI 106:102
BROOKLYN – PORTLAND 99:113
MILWAUKEE – BOSTON 98:97
GOLDEN STATE – SACRAMENTO (još se igra)
L.A. LAKERS – HOUSTON (još se igra)

Latest Posts

NE PROPUSTITE