Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Žižić i Bender ponovno dvoznamenkasti, Šarić loš, Hezonja bez minutaže

Novu utakmicu na granici double-double učinka odigrao je Ante Žižić. U porazu Cavsa kod kuće od Miamija Ante je skupio 11 poena i 9 skokova, te po jednu asistenciju, osvojenu loptu i blokadu. Šut iz igre bio mu je 4/7, a bacanja 3/4. Za domaću momčad, kojoj je ovo bio deveti uzastopni poraz na svom terenu, Cedi Osman je ubacio rekord karijere od 29 poena, dok je najubojitiji strijelac Heata bio Justise Winslow s 27. Oproštajnu utakmicu u Quicken Loans Areni veteran Dwyane Wade je obilježio s 13 poena.

Ni u susjedskom derbiju Mario Hezonja nije ulazio u igru, a to mu se događa već drugu utakmicu zaredom. Bolji su bili domaćini iz Brooklyna iako su nastupili bez Spencera Dinwiddija. Presudnu ulogu odigrala je klupa Netsa s koje su ušli i oduševili Theo Pinson s rekordom karijere od 19 poena, Ed Davis koji je uz 17 poena uhvatio 16 lopti, te Shabazz Napier koji je susret završio sa 18 poena. Knicksi su prvog strijelca imali u Treyu Burkeu (25p), dok je Noah Vonleh također odigrao svoju utakmicu karijere (22p-13s).

Dramatično je bilo u Houstonu gdje su slavili Rocketsi, a utakmicu je obilježio dvoboj Jamesa Hardena i Kawhija Leonarda. “Brada” je kraj utakmice dočekao s 35 poena i 7 asistencija, dok je prvi igrač Kanađana ubacio tri poena manje, uz 7 skokova i 5 asistencija. Inače, Hardenu je ovo bila 22. utakmica u nizu sa 30 ili više koševa.

Sjajni ‘šesti igrač’ Lou Williams je na zalazu karijere po prvi put uspio ostvariti ‘trostruko-dvostruki’ učinak. Popularni ‘Sweet Lou’ je u pobjedu ‘Clippersa’ na gostovanju u Chicagu postigao 31 poen, uz 10 skokova i isto toliko asistencija. Njegov suigrač Tobias Harris i najraspoloženiji ‘Bik’ Zach LaVine ubacili su po 29 poena.

S 6 pogođenih od 9 ispucanih trica i ukupno 26 poena, Buddy Hield je predvodio ‘Kraljeve’ iz Sacramenta do pobjede u Memphisu. De’Aaron Fox je pridodao 22, uključujući i ubačaj u posljednjoj minuti koji je presudio koja će momčad noćas slaviti u Memphisu. Odličnu utakmicu odigrao je i srpski reprezentativac Nemanja Bjelica, a završio je sa 17 koševa i 11 skokova. Domaće ‘Grizzliese’ predvodio je Omri Casspi sa 18 poena, dok ih je Mike Conley ubacio 16, uz 9 asistencija.

Živo je bilo i u Dallasu gdje su domaći ‘Mavericksi’ nakon velike borbe proslavili pobjedu nad ‘Pistonsima’ za koje je još jednu odličnu utakmicu odigrao Blake Griffin (35p-7s), a veliku štetu ‘Mavsima’ je u reketu radio i Andre Drummond (23p-15s). Međutim, mladi Luka Dončić (32p-8s-8a) je novom sjajnom predstavom znao voditi svoje suigrače do pobjede koja u njima još uvijek budi nadu u doigravanje.

Pobjedom nad ‘Hornetsima’, a nakon poraza ‘Raptorsa’ u Houstonu, sastav iz Milwaukeeja se dobro učvrstio na liderskom mjestu Istočne konferencije. Najviše zasluga za takvo ostvarenje ‘Bucksa’ pripadaju Giannisu Antetokounmpou koji je i noćas bio veličanstven. Postigao je 34 poena i uhvatio 14 lopti, a realizacija mu je opet bila na visokoj razini (14/21). Domaći sastav je bio u minusu od 12 poena unutar posljednjih 10 minuta igre, ali sjajni Grk i ostatak domaćeg sastava uspio je preokrenuti rezultat u svoju korist.

U pravom debaklu koji su doživjeli ‘Sunsi’ na gostovanju u Denveru, Dragan Bender je sudjelovao sa čak 32 minute igre. Uz 5 uhvaćenih lopti, ubacio je 14 poena uz dobar šut 6/11, iako nije bio toliko precizan izvan linije za tri poena (1/5). Ni raspoloženi Devin Booker (35p) nije uspio spriječiti katastrofu momčadi Igora Kokoškova, iako su ‘Nuggetsi’ nastupili bez najboljeg igrača, jednu utakmicu suspendiranog Nikole Jokića. Domaće je ovaj put predvodio Paul Millsap (20p-9s).

Nakon pobjede u Los Angelesu, ‘Vukovima’ iz Minnesote nije uspjelo uspjeh ponoviti i u Salt Lake Cityju. ‘Jazz’ je bio uspješniji, a svoj dojam su malo pokvarili loše odigranom posljednjom četvrtinom (16:33) u kojoj su gosti uspjeli debakl zamijeniti ‘pristojnim’ porazom. Dario Šarić i dalje muku muči sa realizacijom. Niti troši puno lopti, niti one uspijevaju pronaći put do koša. Noćas ih je ispucao četiri, a ni jedna od njih nije prošla kroz obruč, te je susret završio bez postignutog poena, a za 17 minuta igre upisao je svega jedan skok. Inače, Karl-Anthony Towns (33p-10s) je bio najraspoloženiji igrač ‘Minnesote’, dok je ‘Jazz’ sastav opet predvodio Donovan Mitchell (24p-7s-11a).

Svi rezultati:

BROOKLYN NETS – NEW YORK KNICKS 109:99

UTAH JAZZ – MINNESOTA TIMBERWOLVES 106:102

HOUSTON ROCKETS – TORONTO RAPTORS 121:119

CHICAGO BULLS – L.A. CLIPPERS 101:106

MEMPHIS GRIZZLIES – SACRAMENTO KINGS 96:99

DALLAS MAVERICKS – DETROIT PISTONS 106:101

MILWAUKEE BUCKS – CHARLOTTE HORNETS 108:99

DENVER NUGGETS – PHOENIX SUNS 132:95

CLEVELAND CAVALIERS – MIAMI HEAT 94:100

Latest Posts

NE PROPUSTITE