Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Znate li da je Pippen tijekom karijere zaradio više od Jordana?

Iako je Michael Jordan najbolje plaćeni sportaš svih vremena, koji je od ugovora, ali ponajviše poslova izvan sporta vezanih uz svoje ime zaradio nevjerojatnih 1,7 milijardi dolara, od ugovora s Bullsima i Wizardsima tijekom karijere zaradio je manje od 100 milijuna dolara. Više od svog suigrača iz slavnih Bullsa, od NBA ugovora zaradio je primjerice Scottie Pippen.

U 90-ima ili ranim dvijetisućitima suludo je bilo i pomisliti da bi igrači mogli godišnje zarađivati 25 ili 30 milijuna dolara, a neki poput Stepha Currya i 40 milijuna. Međutim, bez ograničenja plaća, igrači zarađuju onoliko koliko im je uprava spremna platiti. 

Jordan je tu činjenicu iskoristio u zadnje dvije godine ugovora s Bullsima (30 i 33 milijuna dolara), što bi preračunato u današnju vrijednost novca bilo oko 80 milijuna dolara. S druge strane, Scottie Pippen često je bio potplaćen. 1997. godine bio je tek šesti najplaćeniji košarkaš Bullsa, iako je tada bio drugi najbolji igrač lige i nakon Jordana, najbolji član Bikova.

Pippen je s Bullsima potpisao sedmogodišnji ugovor vrijedan 18 milijuna dolara, što je bila smiješna cifra i za tadašnje standarde. Ipak, Scottie je od NBA ugovora u karijere zaradio više od Michaela. Pitate se kako?

Tijekom Jordanovog odlaska u mirovinu, Bullsi su i dalje podmirivali njegovu plaću, ali svejedno, tijekom karijere Jordan je zaradio 93.285.000 dolara, dok je Pippen inkasirao 109.192.430 dolara. Najprije, prva Pippenova prednost po pitanju zarade je ta što je odigrao 17 profesionalnih sezone, a Jordan 15. Također, izuzev zadnje dvije godine ugovora s Bullsima, Jordan nikad nije zaradio više od 4 milijuna dolara godišnje, a do svoje četvrte NBA  sezone nije zarađivao više od 850 tisuća dolara godišnje.

Svoj odlazak iz Chicaga, Pippen je odlučio dobro naplatiti. Tako su mu Rocketsi za jednogodišnji ugovor dali 11 milijuna dolara, a za četiri godine među Blazersima konto mu je bio veći za 66.336.730 dolara. Pippen je jedan od najvećih i najcjenjenijih košarkaša u povijesti, a iako je godinama bio plaćen znatno manje od svoje vrijednosti, sve je nadoknadio u zadnjim godinama svoje karijere.

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE