Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Zubac bolji od Žižića, Harden ubacio 61 poen Spursima

U Clevelandu su u direktnoj borbi pod obručima sudjelovali hrvatski centri ANTE ŽIŽIĆ i IVICA ZUBAC, ujedno i konkurenti za poziciju ‘petice’ u našoj reprezentaciji. Uspješniji je bio Zubac čiji su ‘Clippersi’ slavili nakon neizvjesne završnice. Obojica su počela u petorkama svojih momčadi čuvajući jedan drugoga. Zubac je za 17 minuta igre uhvatio 8 lopti, podijelio 3 blokade i 2 asistencije, te ubacio 6 poena bez promašaja (2/2, bacanja 2/2), dok Žižić za 14 minuta nije uspio postići koš (0/2), ali je imao 3 skoka, 2 asistencije i jednu blokadu. Prvo ime susreta bio je Talijan Danilo Gallinari (27p).

U New Yorku su MARIO HEZONJA i tamošnji ‘Knicksi’ mogli osjetiti kako je igrati protiv ekipe koja trenutno dijeli vodeće mjesto jake Zapadne konferencije sa ‘Warriorsima’. Gosti iz Denvera prizemljili su ih već u prvih 12 minuta igre u kojima su stekli 19 poena prednosti, te im u startu ubili svaku nadu u pozitivan rezultat. Nikola Jokić je i gledateljstvu u kultnom ‘Madisonu’ pokazao dio arsenala svojih vještina (21p-17s-5a), dok je domaći sastav predvodio Emmanuel Muddiay (21p-7s). Hezonja je kao član startne petorke na terenu proveo 22 minute, za 7 poena, uz šut iz igre 2/6 (bacanja 3/4), i po 4 skoka i asistencije.

Igrači ‘Orlando Magica’ i dalje su u ozbiljnoj igri za ulazak u doigravanje, pogotovo nakon slavlja nad ‘Memphis Grizzliesima’ čime su se po broju pobjeda izjednačili sa osmoplasiranim ‘Heatom’. Noćas su se pošteno namučili sa gostima koji su u trećoj četvrtini imali ‘plus 17’, a da bi proslavili pobjedu trebalo je odigrati i dodatnih pet minuta. Terrence Ross (31p) je pogodio čak 8 trica iz 12 pokušaja, a odlični su bili i Europljani Evan Fournier (27p-8s-6a) i Nikola Vučević (25p), dok su gosti imali sjajno raspoložene Tylera Dorseya (29p-9a, trice 5/10) i Litavca Jonasa Valanciunasa koji je ubacio 23 poena, a uhvatio čak 24 lopte.

Dvoboj moćnih momčadi odigran je u Kanadi, točnije u Torontu. Tamo su gosti iz Oklahome uspjeli doći do pobjede zahvaljujući velikom preokretu u trećoj četvrtini. Paul George je kraj utakmice dočekao sa 28 poena, dok je Russell Westbrook unatoč ‘groznom’ šutu (6/20, trice 2/9) stigao do novog ‘trostruko-dvostrukog’ učinka (18p-12s-13a). Veliki doprinos pobjedi ‘Thundera’ dao je i Nijemac Dennis Schroder (26p-6s-7a), dok je uvjerljivo najbolji ‘Raptor’ bio Kawhi Leonard (37p-6s).

Ništa manje zanimljiv nije bio ni sudar ‘Rocketsa’ i ‘Spursa’ u Houstonu. Domaći su u prvom poluvremenu stekli visoko vodstvo i ‘prosuli’ ga u cijelosti u trećoj četvrtini, da bi na kraju ipak izvukli pobjedu u zahtjevnom finišu susreta. Zvijezda večeri ponovno je bio James Harden koji je izjednačio rekord karijere nakrcavši Popovichevoj momčadi čak 61 poen, od kojih 27 već u prvoj četvrtini. Trice je gađao sjajnih 9/13, dok mu je ukupan šut iz igre bio 19/34, a slobodna bacanja 14/17. Na pitanje ‘može li ‘Bradu’ itko u NBA ligi zaustaviti’, trener Mike D’Antoni je odgovorio: ”Jedino ja, ako ga posjednem na klupu.”

U posljednje dvije noćas odigrane utakmice, ‘Milwaukee Bucksi’ su na pogon Giannisa Antetokounmpa (27p-8s-7a) razbili ‘Miami Heat’ (Hassan Whiteside 14p-9s) sa velikih 29 razlike, dok su ‘Brooklyn Netsi’ (Joe Harris 26p) slavili u ‘Staples Centeru’ protiv ‘Lakersa’ za koje je JaVale McGee ubacio učinak karijere od 33 poena, uhvatio 20 lopti i podijelio 6 blokada, dok je LeBronu Jamesu jedan skok nedostajao za ‘triple-double’ (25p-9s-14a). Ovim porazom ‘Lakersi’ su sebi i matematički osigurali odmor u vrijeme doigravanja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE